U nedjelju nogometni susret visokog rizika između NK Osijeka i HNK Hajduka Split: Gostujuće navijače policija će dočekati na izlazima autoceste A5

U nedjelju, 28. kolovoza 2022. godine s početkom u 21,05 sati na stadionu Gradski vrt u Osijeku, odigrava se nogometna utakmica 7. kola SuperSport HNL-a između NK Osijek i HNK Hajduk Split.

– Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti – istaknuli su iz osječke policije te upozorili gledatelje na regulaciju prometa, posebno određene pravce za dolazak gostujućih navijača, kao i o ponašanju na stadionu. 

Ulazi u stadion Gradski vrt bit će otvoreni od 19 sati, a policija poziva gledatelje da do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

 Od 16 do 24 sata za promet vozila biti će zatvorena ulica Woodrowa Wilsona, a gostujućim navijačima za dolazak na ulaz na sjevernu tribinu stadiona Gradski vrt preporučuju se slijedeće trase:

 • dolasci iz smjera Zagreba i graničnih prijelaza s BIH-Šamac i Svilaj – silaz s autoceste A5 na izlazu Osijek,
 • dolasci iz smjera Vukovara – uključenje s Trpinjske ceste na Južnu osječku obilaznicu na spojnici navedenih cesta.

– Gostujuće navijače prihvatit će policijski službenici na izlazima s autoceste A5 u Osijeku, zbog čega bi bilo poželjno da do izlaza dođu najkasnije do 17,30 sati kako bi bili na vrijeme dopraćeni u organiziranoj koloni do parkirališnog prostora u blizini sjeverne tribine stadiona Gradski vrt.

Gostujućim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača, s obzirom na to da će policijski službenici osiguravati preprate gostujućih navijača od izlaza s autoceste do stadiona ili od spojnice ceste s Južnom osječkom obilaznicom – ističu iz osječke policije.

– Organizatori utakmice će ispod tribine „sjever“ postaviti štandove za prodaju bezalkoholnih pića i hrane pa gledatelje podsjećamo da im, ukoliko namjeravaju izaći izvan prostora stadiona tijekom utakmice, neće biti omogućen povratak na tribinu – dodaju.

Na ulazima u stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne provjere. Policija podsjeća da je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima zabranjeno:

 • unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,
 • unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,
 • paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
 • maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način s ciljem prikrivanja identiteta,
 • unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
 • pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
 • pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
 • bacanje predmeta u natjecateljski prostor te
 • boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Na stadion neće biti pušteni posjetitelji pod utjecajem alkohola, osobe koje ne posjeduju personaliziranu ulaznicu, posjetitelji za koje se utvrdi da posjeduje zabranjene predmete i osobe za koje postoji vjerojatnost da će ugroziti sigurnost drugih na utakmici.

– Policija će na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima – upozoravaju iz policije.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content