U osječkom Drvengradu obilježen Međunarodni tjedan dojenja

Okupljanje u Perivoju kralja Tomislava na poznatom dječjem igralištu „Drvengrad“ koje od 2016. godine organiziraju patronažne sestre Doma zdravlja Osječko-baranjske županije s ciljem podrške dojenja u javnosti održalo se danas (srijeda) u prijepodnevnim satima. 32. po redu Tjedan dojenja održan je pod nazivom “Zauzmimo se za dojenje: edukacija i podrška”.

Okupili su se i ove godine brojni budući roditelji, majke koje doje, očevi, bake, zdravstveni djelatnici, mediji odnosno svi koji su htjeli dati potporu dojenju kao jedinom prirodnom načinu prehrane i koji su podržali dojenje u javnosti kao poželjnim oblikom ponašanja u našem gradu. Događaj je upriličen dodjelom 11 potvrdnica svim polaznicima besplatnog trudničkog tečaja na kojem su roditelji imali priliku čuti nešto više o pripremi za porod, njezi djeteta, dojenju, ali i proći praktične vježbe i radionice.

Uz roditelje i buduće roditelje, sudionici ove hvalevrijedne akcije su Dom zdravlja Osječko-baranjske županije i njihova patronažna služba, KBC Osijek, Opća županijska bolnica Našice, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek te Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje. 

(obz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content