LAG „Virovitički prsten“ radno obilježio 10 godina osnutka

U prostorijama Grada Virovitice danas (srijeda) Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“ na 13. redovnoj sjednici obilježila je 10 godina osnutka i postojanja. Neprofitna udruga LAG „Virovitički prsten“, koja je osnovana 14. rujna 2012. godine, obuhvaća šest jedinica lokalne samouprave i u svom sastavu ima grad Viroviticu, općine Gradinu, Lukač, Pitomaču, Suhopolje i Špišić Bukovicu.

U sklopu sjednice Upravnog odbora i redovne skupštine virovitičkog LAG-a doneseno je devet odluka o odabiru projekata za 6. LAG „VIP“ natječaj. Konkretnije, riječ je o projektima se odnose na razvoj općedruštvene lokalne infrastrukture, to jest konstrukciju, izgradnju ili opremanje sportskih građevina, dječjih igrališta, pješačkih staza… U sklopu natječaja osigurano je 4,4 milijuna kuna, a ukupna potpora po projektu iznosi do 100 tisuća eura.

Osim o nadolazećim projektima, voditeljica LAG-a Sanja Stubičar okupljenima je, među kojima su bili osnivači LAG-a „Virovitički prsten“, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima te načelnici Gradine Josip Vučemilović-Jurić, Lukača Đuro Bukvić, Špišić Bukovica Hrvoje Miler, povjerenik Vlade RH za Općinu Suhopolje Goran Doležal, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Pitomača Danijel Petković, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund, ukratko prezentirala i rad LAG-a posljednjih 10 godina. Osnivačima i suradnicima su ovom prilikom i dodijeljene prigodne zahvalnice kao zahvala za uspješnu suradnju.

– U ovih 10 godina LAG „VIP“ animirao je lokalno stanovništvo i trudio se da lokalne dionike animira, poveže ih da se udruže, te da predlažu, izrađuju i realiziraju svoje projekte. Također, smatram da smo u ovih 10 godina opravdali svoje postojanje, uvijek smo bili na pomoći našim lokalnim dionicima, našim članovima, našim općinama i Gradu Virovitici. Tako ćemo činiti i dalje. To ćemo sve pokušati realizirati kroz našu Lokalnu razvojnu strategiju 2014. – 2020., i za prijelazno razdoblje 2021. – 2022. Radimo i na novoj strategiji koja će obuhvatiti područje od 2023. do 2027. godine – objasnio je predsjednik Lokalne akcijske grupe „Virovitički prsten“ Mario Lukačević.

Također, u sklopu programa održana je i radionica za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a „Virovitički prsten“ za razdoblje 2023. – 2027. koju je održala glavna tajnica LEADER mreže Hrvatske Bojana Markotić Krstinić.

(www.icv.hr, eat; foto: E. A. Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content