Međunarodni dan rijeke Drave u Donjem Miholjcu, Belišću i Osijeku: Bicikliranje, fišijada, vožnja čamcima dio su raznovrsnog programa “Tri grada jedna rijeka”

Međunarodni dan rijeke Drave ove se godine na području Osječko-baranjske županije obilježava od 22. do 24. rujna raznovrsnim i atraktivnim programom pod nazivom “Tri grada jedna rijeka”.

Program započinje u petak u 10 sati u velikoj Vijećnici Osječko-baranjske županije predstavljanjem projekata na području UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, a posebno rijeke Drave.

U poslijepodnevnim satima na Staroj Dravi u Donjem Miholjcu biti će otvoreno 25. Gradsko natjecanje u kuhanju fiš paprikaša, a uz to će posjetitelji moći uživati u slikarskimradovima na temu rijeke Drava koje će u sklopu Likovne kolonije izložiti članovi udruge “Likrob” iz Donjeg Miholjca. Za zabavni program zadužen je Tamburaški sastav “Kočije”.

U subotu (24 rujna) cijeli program “seli” u Belišće gdje će se, uz brojne prezentacije športsko-ribolovnih udruga održati brojne radionice i edikacije na temu ribolova i rijeke Drave, a bit će tu i vožnja čamcima od Gata do odmorišta Drava, te također vožnja kanuima. Neizostavna je i gastro ponuda grah, fiš paprika, pečena riba, langošice

U Osijeku će se Međunarodni dan rijeke Drave obilježiti u Tvrđi kod Vodenih vrata u 10 sati. U sklopu manifestacije posjetitelji će moći obići izložbu fotografija “Živjeti s Dravom” u Galeriji Waldinger, u radionici u Muzeju likovnih umjetnosti “kreirati svoju majicu”, a moći će saznati ponešto o pustarama u predavanju udruge Korijeni pustare iz Antunovca. Predviđena je i radionica “Izradi svoj biljni terarij”, te glazbeni program za djecu.

Bogatom programu pridružila se i organizacija Športske zajednice Osječko-baranjske županije koja je za četvrtak, 22. rujna organizirala vrtićku biciklijadu na parkiralištu ZOO vrta, radionice na temu “Bicikliram, recikliram ⁄ Čuvam Dravu” i “Bonton u sportu”, te posjet ZOO vrtu.

Ostatak programa Športske zajednice OBŽ posjećen je bicikliranju, pa je uz gradsku biciklijadu u petak, 23. rujna organizirana i centralna biciklijada u subotu, 24. rujna. Start biciklijade je u Valpovu u 9 sati, u Belišću u 9.30, u Osijeku u 10, a u Belom Manastiru i Vukovaru u 11 sati. Cilj je Lovački dom Zlatna greda, a sve će sudionike i druge posjetitelje od 14 sati zabavljati poznati osječki pjevač Igor Delač.

(www.icv.hr, tj)

mini PLAKAT DAN DRAVE 002

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content