Mještani našičkog prigradskog naselja Lila pokazali svoje vještine na zanimljivom obiteljskom ‘vatrogasnom’ natjecanju

U nedjelju, 25. rujna, u naselju ispred mjesnog doma, okupili su se mještani i članovi DVD-a Lila na obiteljskom natjecanju u vježbi s brentačama i to u sklopu projekta solidarnosti “Vatrogasci u zajednici”.

Na natjecanju je sudjelovalo 41 natjecatelja raspoređenih u 36 obiteljskih ekipa iz 16 obitelji. Tom prigodom nabavljene su tri nove brentače za vježbanje. Sve natjecateljske ekipe natjecale su se u istoj kategoriji, a najuspješniji su bili Marta i Marko Ferčec koji su s vremenom 09,81 pomeli konkurenciju (jedini ispod 10 sekundi).

Nakon glavnog natjecanja održan je superkup na kojem su u formatu utrke nastupale tri ekipe. Najbolji od njih bili su Leon i Ivan Horvat. Treba svakako istaknuti i nekoliko zanimljivosti ovog unikatnog natjecanja. Najmlađi natjecatelj bio je petogodišnji Borna Bulka, a najmlađi natjecateljski par činili su Anja (6) i Leon Horvat (7).

-Velika nam je čast i ponos što je na natjecanju sudjelovao i jedan od osnivača DVD-a Lila, vatrogasnog društva koje djeluje 69 godina. Naime, Mijo Fruk sa svoje 92 godine, natjecao se zajedno sa svojom unukom Anom Peršić te su uspješno odradili obje vježbe, a oni su bili i najstariji natjecateljski par – poručili su iz DVD-a Lila.

Ovo natjecanje okupilo je više od 60 mještana Lile i članova DVD-a Lila. Cilj ovog natjecanja bio je okupiti mještane na prijateljsko druženje radi poticanja zajedništva, prijateljstva, dobrih obiteljskih odnosa, promicanja dobrog sportskog i timskog duha te razvoja međugeneracijske solidarnosti u ovom mjestu.

DVD Lila i “Vatrogasci u zajednici” zahvaljuju se sucu natjecanja Marinu Šariću na poštenom suđenju, DVD-u Breznica Našička, Patriku Janjiću i Josipu Patili na organizaciji vatrogasnih igrica za djecu, svim natjecateljima i gledateljima na dolasku, druženju i prijateljskoj atmosferi.

Projekt solidarnosti “Vatrogasci u zajednici” u potpunosti provode mladi DVD-a Lile. Projekt je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe Europske Unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti Europske Komisije.

(www.icv.hr, DVD Lila)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content