Na trgu dr. Franje Tuđmana u Našicama obilježena 21. obljetnica Europskog dana jezika

Danas (subota) se u Našicama na trgu dr. Franje Tuđmana obilježila 21. obljetnica Europskog dana jezika, uz potporu Grada Našica i gradonačelnika Krešimira Kašube te Turističke zajednice na čelu s direktoricom Ines Resler.

Sudjelovale su nastavnice, nastavnici i učenici našičkih Osnovnih škola Dore Pejačević i Kralja Tomislava, našičke Srednje škole Izidora Kršnjavog, Osnovne škole Ivana Brnjila Slovaka iz Jelisavca, Osnovne škole Hinka Juhna iz Podgorača, Osnovne škole Vladimir Nazor iz Đakova i Osnovne škole Franje Krežme iz Osijek.

U ime organizatora, Srednje škole Izidora Kršnjavog, sve profesore i učenike pozdravio je profesor Željko Filjak koji je zahvalio profesorima na radu i trudu, te istaknuo važnost obrazovanja i jezika za mlade.

Ispred Srednje škole Izidora Kršnjavog svojim su se radom predstavile Snježana Krištofik Juranić i Mirela Rukavina Sabo. Profesorica Snježana Krištofik Juranić je naglasila kako je sretna jer se ovaj važan dan za jezike organizirao izvan učionica.

– Po drugi put organiziramo Europski dan jezika izvan učionica i prezadovoljna sam koliko se djece odazvalo. Iako smo lani mislili odustati od ovoga, učenici i profesori su imali razne ideje kako unaprijediti ovaj događaj tako da sam oduševljena koliko se djece odazvalo iako je subota, odnosno slobodan dan- istaknula je.

Profesorica Mirela Rukavina Sabo je rekla kako je presretna da je ovaj projekt zaživio i da se nalazimo na ovom prekrasnom prostoru gdje se može pokazati svo bogatstvo jezika i rada njihovih učenika.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba rekao je kako se u Našicama već dugi niz godina održava Europski dan jezika, ali ovo je druga godina kako se održava na trgu i poziva sugrađane i sugrađanke da dođu i vide bogatstvo jezika.

– Našice imaju, uz Slovačku, četiri osnovne i jednu Srednju školu, jednu od najvećih u Hrvatskoj uz bogatstvo obrazovanja, odnosno učenja stranih jezika. U Našicama obrazovanje potiče iz srednjeg vijeka dolaskom Franjevaca, ali ono modernije unazad sto godina, i evo, ove godine smo slavili 68 godina naše gimnazije- rekao je Kašuba.

Postavljeni su štandovi gdje su djeca predstavljala svoje radove, te je pripremljen bogat program zanimljivih radionica, interaktivnih predavanja i prigodnih darova.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content