Ružičastim nokturnom u plemićkom ruhu, u suhopoljskom Dvorcu Janković, počeo vinski festival “Slavonija i Podravina, wine not!?”

Po drugi put Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije organizira Vinski festival “Slavonija i Podravina wine not?!”.

Ovogodišnji festival, čija je tema vinska plemićka priča i koji prati vinske plemiće rute u Virovitičko-podravskoj županiji, započeo je eventom Ružičasti nokturno u plemićkom ruhu, koji je održan u dvorištu dvorca Janković u Suhopolju.

Tom prilikom posjetiteljima su predstavljena tri rosea. Vina je prezentirala vinska ambasadorica Ivana Nemet dok je program vodio, uvijek pun dosjetki, popularni virovitički glumac Mijo Pavelko Mikeš.

Uz vina je poslužen kolač mountain creek prutić poznate i nagrađivane slastičarke Sandre Jadek u kojemu se nalazi istoimeni gin Destilerije Kostelac iz Orahovice.

Posjetitelji su mogli uživati u roseu PP Orahovica, koji je napravljen od frankovke, roseu Apolitico od crnog pinota i roseu vukosavljevačke Vinede od cabernet sauvignona.

Uz vina i kolač, atmosferu je dodatno upotpunio nastup pjevača Stjepana Lacha, kojega je na gitari pratio Tomo Presečki.

– Veliki je interes za vinski festival “Slavonija i Podravina wine not?!”. Za većinu ovogodišnjih događanja rasprodane su sve ulaznice. Ostalo je tek nešto ulaznica za Priču o graševini 23. rujna i Vinski maraton u Orahovici 24. rujna. Ostali zainteresirani će morati pričekati iduću godinu i biti malo brži u rezervaciji ulaznica – na kraju je izjavila direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

(www.icv.hr, mš; foto: K. Toplak, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content