U Gradskom muzeju Virovitica proglašeni najbolji u kartingu u 2021. godini, AMKK Cobra i dalje na vrhu

Uoči održavanja 27. i 28. Nagrade Virovitice u kartingu, koje se voze za Prvenstvo Hrvatske i Otvoreno prvenstvo Hrvatske ovog vikenda, u Gradskom muzeju u Virovitici večeras (petak) je, u organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza i AMKK Cobra iz Virovitice, održana svečanost proglašenja najboljih u kartingu u Hrvatskoj u 2021. godini.

U nazočnosti laureata i njihovih najbližih na proglašenju su bili virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Ivančica Fett – Škvarić, tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović, prvi dopredsjednik HAKS-a Igor Tomljanović i ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej. Svečanost je vodio član Upravnog odbora HAKS-a i predsjednik AMKK Cobra Mario Moslavac.

Na početku je sve pozdravila ravnateljica virovitičkog muzeja Mihaela Kulej.

– Nalazite se u Gradskom muzeju u Virovitici. Drago mi je što se ovdje nalaze brojne osobe koji su vjerojatno po prvi puta u ovom muzeju i nadam se da ćete nas ponovno posjetiti. Ovdje možete vidjeti glavne naglaske iz virovitičke prošlosti – u uvodu je rekla Mihaela Kulej.

Nakon toga sve prisutne pozdravio je posebni izaslanik predsjednika HAKS-a Davorina Štetnera i ujedno prvi dopredsjednik HAKS-a Igor Tomljanović.

– Čestitam svima koji su uključeni u ovaj naš sport, ne samo vozačima, već i njihovim roditeljima, mehaničarima i svima ostalima. Želim Vam i dalje uspješne vožnje u sljedeća dva dana – rekao je Igor Tomljanović.

Na kraju je sve pozdravio i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

– Kao nekadašnji sportaš odlučio sam se za izgradnju sadašnje karting staze, jer dotadašnja u HAK-u nije imala potrebne uvjete. Sada idemo korak dalje. U skorije vrijeme ide izgradnja nogometnog stadiona, atletske staze i proširenje sadašnje karting staze kako bi zadovoljila sve međunarodne uvjete, da se na njoj mogu voziti ne samo nacionalne već i europske utrke. Želimo tako povezati turizam i sport. Karting će uvijek imati našu podršku – naglasio je gradonačelnik Ivica Kirin.

Nakon toga uslijedilo je proglašenje najboljih u hrvatskom kartingu u 2021. godini. Prigodne pehare dobili su najbolji u svim kategorijama:

Klasa 1: 1. Noa Antolić, 2. Andrija Borovčak, 3. Petar Habulin i 4. Andrija Bjelica

Klasa 2: 1. Šimun Borovčak, 2. Vito Ćoza i 3. Karlo Đaković

Klasa 3: 1. Mihajlo Zorić, 2. Fabijan Vidaković. i 3. Vito Gajski Kustec

Klasa 4: 1. Lorenzo Mahnich, 2. Fran Kranjec i 3. Dominik Bažant

Klasa 5: 1. Marko Turk, 2. Luka Raspor i 3. Alex Šćulac

Klasa 7: 1. Ivo Matić i 2. Zoran Švec

Klasa 8: 1. Marko Kranjčec, 2. Jan Pokos i 3. Filip Romić

Klasa 9: 1. Tomislav Škvarić, 2. Nikola Samaržija i 3. Tihomir Škvarić

Ekipni plasman: 1. AMKK Cobra, 2. KK Rijeka i 3. KK Koprivnica

Posebna priznanja za organizaciju utrka u vrijeme pandemije koronavirusa dobio je AMKK Cobra iz Virovitice.

Posebno priznanje za promociju hrvatskog karting sporta na međunarodnim natjecanjima dobio je Leon Zelenko. Posebna priznanja za medijsko praćenje karting sporta dobili su: Miroslav Krpan, GP1, Informativni centar Virovitica i Mario Šolc. Nagradu za fair-play dobio je Jan Škvarić.

Posebna priznanja za razvoj hrvatskog karting sporta dobili su tvrtka Grafiti Becker, Željko Kranjčec, Sportska zajednica grada Virovitice, Tihomir Majstorović i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content