1. ŽNL Osmo kolo otvaraju Lukačani i Crnčani: Prvih sedam momčadi unutar četiri boda, još veća ‘gužva’ na vrhu liste strijelaca

Županijski nogometni prvoligaši ovog vikenda došli su do osmog kola. U subotu, 8. listopada u 16 sati igraju Lukač 05 i Crnac. Lukačani su u posljednjih pet kola nanizali pet pobjeda postigavši 31, a primivši samo četiri zgoditka, pa bi sve osim pobjede domaće momčadi bilo veliko iznenađenje. U gostujućim redovima neće moći igrati Marin Piskač.

Sve ostale utakmice igraju se u nedjelju, 9. listopada u 16 sati. Dinamo iz Četekovca nakon dva uzastopna poraza na svom terenu dočekuje jaku Mladost iz Čačinaca. Gledajući igrački roster, gosti su u ovom susretu favoriti, ali Četekovčani su već u nekoliko navrata pokazali svoju snagu stoga očekujemo uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu.

DOŠK u Dolcima ugošćuje ‘zahuktalo’ Bratstvo iz Gornjeg Bazja. Dolčani su prije sedam dana, nakon početnog minusa od 3:0, bili blizu iznenađenja na gostovanju u Kapela Dvoru, međutim, u nedjeljnoj utakmici trener Tonino Rađenović, zbog kazni, neće moći računati na trojicu igrača, Marina Velića, Patrika Marenića i Luku Zemana. Momčad trenera Elvisa Vinaka u ovom susretu ima ulogu favorita.

Zanimljivo će biti u Rezovcu gdje će domaći strateg Medić pokušati doći do svoje druge pobjede na klupi Rezovčana. ‘Punom plijenu’ težit će i drugoplasirani Dinamo iz Kapela Dvora. Domaći nogometaši pobjedom bi se učvrstili u sredini, a gosti u vrhu tablice. U redovima Rezovca, zbog tri žuta kartona, neće moći zaigrati Stjepan Iharoš, a kod Dinama Hrvoje Đurašević i Kristijan Blažeković.

Vodeća Sloga iz Zdenaca nakon tri derbija igra s Borovom. Trener Borove Mile Grdić i dalje ima problema s brojnim ozljedama igrača, što se osjeti i na rezultatu, dok trener Sloge Danijel Ciglar sigurno neće moći računati na kažnjene Patrika Turkovića i Marija Dusparu. Domaći su favoriti, ali svaki ležeran ulazak u utakmicu gosti će sigurno znati kazniti.

Slavonija iz Sladojevaca u Slatini će ugostiti Mikleuš. Domaća prednost će biti mladost i brzina, dok će gosti svojim iskustvom nastojati doći do pozitivnog rezultata. Na mladim igračima Slavonije sigurno će se osjetiti igranje već treće utakmice ovog tjedna, jer su igrali finalni susret Županijskog nogometnog kupa za juniore i prvenstvenu juniorsku utakmicu s Papukom Osječko 1664.

U derbiju začelja u Sopju gostujuća Mladost iz Miljevaca pobjedom bi se učvrstila u sigurnom dijelu tablice. Domaći Podravac još nije osvojio niti jedan bod, pa bi im svaki pozitivan rezultat bio velik poticaj za daljnje natjecanje.

I u prošlom kolu strijelci su bili izuzetno efikasni. Postigli su 42 pogotka ili prosječno šest po utakmici.

Na listi strijelaca vode Mateo Nemčec iz Lukača 05 i Florijan Rupčić iz čačinačke Mladosti s 11 pogodaka. Deset su postigli Matej Dorinka (Dinamo Četekovac) i Darko Obžetić (Sloga Zdenci), dok je tercet Antonio Babec (Lukač 05), Marin Čavić (Mladost Čačinci) i Slavko Jagarinac (Dinamo Kapela Dvor) postigao po devet pogodaka.

1. ŽNL, 8. kolo: subota, 8. listopada u 16:00

Lukač 05 – Crnac

1. ŽNL, 8. kolo: nedjelja, 9. listopada u 16:00

Podravac (S) – Mladost (M)
Slavonija (S) – Mikleuš
Sloga (Z) – Borova
DOŠK (D) – Bratstvo (GB)
Rezovac – Dinamo (KD)
Dinamo (Č) – Mladost (Č)

Tablica 1. ZNL

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content