4. NL BJ-KC-VT Pitomačani slavili u derbiju polusezone, Becegato de Mello donio prvi bod ‘Grofovima’, Slatina poražena u Ferdinandovcu, potop Voćina u Grubišnom Polju

Derbi polusezone odigran je u 6. kolu 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Nogometaši Pitomače slavili su na gostovanju u Legradu gdje ih je dočekao do šestog kola neporaženi Tehničar iz Cvetkovca. Igrači trenera Ivana Presečana bili su bolji rezultatom 3:0.

Pitomačani su do pobjede stigli zahvaljujući lijepim golovima Ivana Kovačeca (45′), Karla Jakupeca (82′) i Mateja Babića (88′). Svi zgodici postignuti su iz igre, a posebno veseli netaknuta mreža vratara Hrvoja Zdelara protiv momčadi koja je u ovaj susret ušla sa stopostotnim učinkom i 19 postignutih pogodaka u pet utakmica.

-Nogometaše Tehničara nadigrali smo u svim segmentima igre i bili puno bolja momčad na travnjaku, što je na kraju rezultiralo visokom i zasluženom pobjedom. Kao što sam rekao uoči najave utakmice, bili smo dužni sami sebi za onaj prošlosezonski poraz u Cvetkovcu i to smo sada vratili na najbolji mogući način. Dečki su odigrali sve kako smo i dogovorili, a cijela ekipa disala je kao jedan – rekao nam je s velikim osmjehom na licu trener Presečan koji je konačno ostvario pobjedu protiv momčadi s kojom se i prošle sezone borio za naslov.

Tehničar i Pitomača sada su izjednačeni na vrhu ligaške ljestvice s 15 bodova i jasno je kako nas ponovno očekuje luda i neizvjesna bitka za naslov jesenskog prvaka.

Tehničar Cvetkovec – Pitomača 0:3

Igrač utakmice: Matej Babić

Nogometaši Suhopolja proteklog su vikenda osvojili prvi ovosezonski bod u 4. ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Na stadionu Park gostovao je Dinamo iz Predavca, do tada osmoplasirana momčad prvenstvene ljestvice. 

Ušli su gosti bolje u susret te su poveli zgoditkom Eugena Jelića Balte nakon devet minuta, no ‘sušu’ u redovima domaćih igrača, koji nisu postigli zgoditak 468 minuta, prekinuo je Brazilac Felipe Becegato de Mello. S rezultatom 1:1 otišlo se na predah, a Suhopolje se u novim problemima našlo u 55. minuti kada je Djef Stanes Ekeu Monkam poentirao za 1:2. Igrala se treća minuta sudačke nadoknade i izgledalo je kako će se Dinamo u Predavac vratiti sa sva tri boda, međutim, u posljednjim trenucima susreta Tomislav Varat spriječio je rukom obećavajuću priliku za zgoditak te je glavni sudac utakmice Nikola Sabolić opravdano dosudio kazneni udarac. Siguran realizator i strijelac svog drugog zgoditka bio je Becegato de Mello.

Unatoč bodu Suhopolje se i dalje nalazi na začelju tablice, no sada je izjednačeno s legradskim Graničarom, dok je bodovni zaostatak za Voćinom sada -3.

Suhopolje – Dinamo Predavac 2:2

Igrač utakmice: Felipe Becegato de Mello

Nogometašima Voćina poklopili su se objektivni problemi te malo lakši ulazak u susret šestog kola 4. nogometne lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica na gostovanju kod jedne od najjačih momčadi lige – Bilogore ’91 u Grubišnom Polju te su poraženi s visokih 8:1.

U prvom dijelu domaći nogometaši postigli su četiri zgoditka. Strijelci su bili Patrik Kvrgnjaš u osmoj, Željko Ostrman u 18. minuti, Domagoj Škojo u 30. i Ivan Sabljić u 41. minuti. U nastavku su igrači Bilogore nastavili istim ritmom. Ivan Sabljić je strijelac u 51. i 53. minuti, a Patrik Kvrgnjaš u 78. minuti. Domaću seriju nakratko je prekinuo Ivan Vuković preciznim udarcem s bijele točke u 83. minuti. Pet minuta prije kraja utakmice Nebojša Karamarković postavio je konačnih 8:1.

-Domaća momčad definitivno je puno kvalitetnija od nas, ali razočaran sam pristupom pojedinih igrača, koji se moraju zamisliti o svom igračkom statusu – svoje dojmove iznio je trener Voćina Ivica Ević.

-Svoje igračke zadaće ispunili su Ivan Vuković i Hrvoje Čović, dok ostali moraju odigrati na njihovoj razini ako i dalje žele igrati u ovom rangu natjecanja – poručili su iz uprave voćinskog četvrtoligaša.

Bilogora ’91 Grubišno Polje – Voćin 8:1

Najbolji u redovima Voćina: Hrvoje Čović

U Slatini su se nadali da se s gostovanja u Ferdinandovcu mogu vratiti s pozitivnim rezultatom. U prvom dijelu utakmice domaća momčad je dominirala i postigla tek jedan zgoditak. Strijelac je bio Siniša Đipalo u 25. minuti.

Već u prvoj minuti nastavka Dino Milinović postiže drugi pogodak za domaću momčad. Slatinčani u nastavku igraju sve bolje, ali Milinović svojim drugim pogotkom u 78. minuti riješava pitanje pobjednika. U posljednjim trenucima utakmice nakon odličnog prodora Matej Kupres postiže zgoditak za Slatinu i postavlja konačnih 3:1.

-U prvom dijelu nismo realizirali ono što smo se dogovorili uoči utakmice, što su domaći znali iskoristiti. Odličnu partiju pružio je Matej Potočki, koji je dosad ulazio s klupe, ali svojm borbenošću sada se izborio za status prvotimca – naglasio je trener Slatine Nikica Hat.

Ferdinandovac – Slatina 3:1

Najbolji u slatinskim redovima: Matej Potočki

Tablica 4. NL

(www.icv.hr, mš, mra, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content