Djeca iz DV Suncokret i Područnog odjela Mikleuš u prvom tjednu listopada obilježila “Dječji tjedan”

Dječji tjedan u Republici Hrvatskoj obilježava se od 1953. godine s ciljem usmjeravanja pozornosti najšire javnosti prema ostvarivanju prava djece i njihovih potreba. Tih se dana provode posebne aktivnosti s djecom i za djecu, a ove godine Dječji tjedan posvećen je igri i zajedničkim aktivnostima pod nazivom “Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!”.

U Dječjem vrtiću Suncokret i Područnom odjelu u Mikleušu Dječji tjedan se tradicionalno obilježava u prvom tjednu mjeseca listopada.

– I ove su godine djeca u našem vrtiću istinski uživala u svakom danu ovoga posebnog tjedna. Njihove odgojiteljice, u suradnji s roditeljima i društvenom zajednicom, pripremile su za djecu različite zabavne aktivnosti pa su tako djeca posjetila Javnu vatrogasnu postrojbu u Slatini, uredili su si frizure i nokte, sudjelovali su u radionici “Bolnica za medvjediće”, upoznali su i jednog pravog Ironmana – Zlatka Šantića, u radionici “Face painting” oslikali su si lica, imali su i “Disco party” u vrtiću u večernjim satima te su posjetili načelnika Općine Mikleuš Roberta Grabara. Najsrdačnije se zahvaljujem Društvu Naša djeca Mikleuš, Zlatku Šantiću, Sanji Pejić, Općini Mikleuš, frizerskom salonu “F1-Fashion” u Slatini, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Slatina i djelatnicima Hitne medicinske službe Slatina koji su djeci omogućili da se raduju i uživaju u svakom danu i da im ovaj Dječji tjedan bude nezaboravan – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Snježana Dupan-Lovrić.

(www.icv.hr, DV Suncokret)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content