Ogranak Matice hrvatske u Virovitici primio Srebrnu povelju Matice hrvatske

U subotu, 22. listopada 2022., Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostila je članove Matice hrvatske, predstavnike ogranaka iz svih dijelova Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Boke kotorske te goste.

Održana je tom prilikom redovna Glavna skupština koju je otvorio predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran. Umjetničkim doprinosom događaj su uveličali i klapa Stine te dramska umjetnica i predsjednica Časnoga suda Matice hrvatske Anja Šovagović Despot.

IMG a954f8d9548c6bb43cb19cd925faf62e V

Glavna skupština ujedno je bila i sjajna prilika za nagrađivanje uspješnih knjižnih izdanja ogranaka. Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku nagrađen je Nagradom Matice hrvatske “Ivan Kukuljević Sakcinski” za najbolje djelo objavljeno u ograncima, Zlatne povelje Matice hrvatske dobili su ogranci u Bizovcu, Boki kotorskoj, Čabru, Čakovcu, Čitluku, Gospiću, Petrinji, Rovinju, Svetoj Nedelji, Šibeniku, Širokom Brijegu i Zadru. Srebrnim poveljama nagrađeni su ogranci u Boki kotorskoj, Daruvaru, Križevcima, Pazinu, Požegi, Skradinu, Vinkovcima, Vukovaru i Zaprešiću, a Srebrnu je povelju u ime Ogranka Matice hrvatske u Virovitici za roman “Zašto sveti Lovro plače” Marine Mađarević (Ogranak Matice hrvatske u Virovitici, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, 2021.) primila predsjednica Ogranka, Dubravka Sabolić.

(www.icv.hr, OMH Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content