Pod utjecajem alkohola 16 vozača automobila, 6 biciklista i 10 vozača električnih romobila: Jedan vozač završio na triježnjenju, drugom oduzeto vozilo

U vremenu od 28. do 30. listopada 2022. godine na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 16 vozača osobnog automobila, 6 vozača bicikala i 10 vozača električnih romobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 30. listopada u 2 sata, u Našicama, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 31-godišnjak iz Beničanaca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je koncentracija od 2,59 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U nedjelju, 30. listopada u 1,10 sati u Miholjačkom Poreču, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 34-godišnjak iz Kućanaca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je koncentracija od 2,26 promila alkohola u krvi. Vozač je unazad tri godine jednom pravomoćno presuđen na upravljanje pod utjecajem alkohola iznad 1,50 promila i jednom za upravljanje pod zabranom te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.

Osim alkohola evidentirano je još 202 prekršaja od kojih 97 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 30 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 upravljanja pod zabranom, 3 upravljanja neregistriranim vozilom i 62 ostala prekršaja.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content