Srednjoškolka (15) u tri ujutro tukla majku jer joj nije dala da uključi internet: Dobila sudski ukor

Djevojčica (15) iz Slavonije završila je na sudu jer je napala majku, u kako tvrdi majka, alkoholiziranom stanju nakon što je iz grada došla u stan i probudila majku da joj upali internet, piše Danica.

Kako se navodi u sudskoj presudi, događaj se zbio početkom lipnja ove godine u vremenu od 2.45 do 3 sata ujutro.

– Kad je majka rekla kćerki da ide spavati i da je kasno, maloljetnica počela je vrijeđati majku riječima: ‘Droljo jedna, je… ti mrtvu majku‘. Kad je majka iz ležećeg položaja sjela na krevet, djevojčica je istu otvorenim dlanom udarila u glavu.

Nakon opisanog, maloljetnica je s manje komode koja se nalazi kraj kreveta uzela staklenu čašu i pogodila majku u predjelu glave, odnosno čela – navodi se u presudi prekršajnog suda.

Kako je riječ o učenici prvog razreda srednje koja dosad nije kažnjavana, sud je na temelju Prekršajnog zakona, umjesto kazne, prema njoj primijenio odgojnu mjeru sudskog ukora jer se “može zaključiti da će i time biti postignuta svrha odgojne mjere”.

– Temeljem Prekršajnog zakona, maloljetnoj M. sud ukazuje na društvenu neprihvatljivost i štetnost njezina ponašanja, te istu upozorava da joj se za slučaj ponovnog počinjenja prekršaja može primijeniti i teža sankcija – zaključila je prekršajna sutkinja.

Prekršajni nalog je nepravomoćan i djevojčica uz pomoć odvjetnika ili svojih roditelja na njega može uložiti prigovor u roku od osam dana od primitka pisanog sudskog rješenja.

(www.icv.hr, danica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content