U osječkom Zoo vrtu održana tradicionalna Bundevijada: Za slastan zalogaj trebalo se malo i “pomučiti”

S obzirom da je kraj listopada vrijeme kada su bundeve najaktualnije, životni prostor životinja u osječkom ZOO vrtu obogaćen je bundevama napunjenim hranom. Na tradicionalnoj bundevijadi u Zoološkom vrtu i ovaj put su sudjelovali studenti 2. godine diplomskog studija Odjela za biologiju Osijek koji su pomogli izraditi enrichment za životinje.

– Na takav način servirana hrana nešto je teže dohvatljiva, što životinje potiče na dodatnu mentalnu aktivnost, kvalitetno provođenje vremena i fizičku aktivnost- pojasnili su sudionici Bundevijade.

Premda su se za slastan zalogaj morali malo “pomučiti”, vidre, lemuri, merkati, majmuni, medvjed i ostalo društvo, jedva su dočekali uživati u Bundevijadi, pa im za hranu u bundevama nije bilo teško ni visjeti naglavačke, kotrljati bundeve ili izvlačiti ribu iz rupa u bundevama.

– Bundeve smo ispunili različitom hranom namijenjenom određenim vrstama životinja, a potom ih skrivamo kako bi životinje tražile poslastice- pojasnio je za medije edukator u ZOO Vrtu Vjeran Marijašević dodavši kako se Bundevijada provodi u sklopu programa “Environmental enrichment” ili obogaćivanje životnog prostora s ciljem da životinje budu sretne, zadovoljne i u kondiciji.

(www.icv.hr, tj, foto: Facebook, Unicom Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content