ADVENT U ORAHOVICI Župnik Željko Strnak upalio prvu adventsku svijeću

Uz molitvu i pjesmu mnoštva vjernika među kojima i gradonačelnika Orahovice Saše Ristera, župnik župe Našašća svetog križa Orahovica velečasni Željko Strnak upalio je prvu adventsku svijeću na velikom vijencu u kružnom toku u središtu Orahovice.

– Ove svijeće koje palimo su znak svjetla naše duše i kako se one budu iz nedjelje u nedjelju palile, sve više će svijetliti naša besmrtna i neumrla duša. Stiže naš susret s Gospodinom koji dolazi u ponovnom dolasku i koji će doći u Betlehemu kao mali Bog da pohodi svijet i da nas pouči i povede putem spasenja – rekao je između ostalog velečasni Strnak te pozvao vjernike da budu nazočni svake subote do Božića na paljenju adventskih svijeća.

Na kraju svečanosti gradonačelnik Rister zahvalio se svim građanima na dolasku.

– Pred nama je vrijeme poštovanja, razumijevanja, ljubavi, obitelji, vrijeme koje nas uči kako bi zapravo trebali živjeti svakog dana. Hvala vam svima od srca na dolasku i siguran sam da se vidimo svake naredne subote da zajedno budemo dio svetih večeri paljenja adventskih svijeća – rekao je gradonačelnik Rister. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content