EHF EUROPA LIGA ‘Zlatna ljevica’ Ivana Sršena u posljednjim sekundama srušila Sporting iz Lisabona

U susretu trećeg kola skupine C EHF Europa lige, NEXE je na svom terenu sportske dvorane Osnovne škole kralja Tomislava u Našicama zgoditkom Ivana Sršena u posljednjim trenucima došao do pobjede nad lisabonskim Sportingom 32:31.

Početak utakmice pripao je gostima, koji su poveli 2:0 i 3:1. ‘Gromovi s Krndije’ probudili su se vrlo brzo i poveli 4:3 u osmoj minuti. Prednost domaćih rukometaša postepeno se povećavala do 28. minute, kada je iznosila +7 (22:15). Na odmor se otišlo s prednošću NEXE-a 22:16.

Činilo se da će domaći rukometaši lako doći do još jedne pobjede, ali je u prvih 15 minuta drugog dijela portugalska momčad smanjila prednost Našičana na +3. Desetak minuta igra se ‘gol za gol’, a onda u posljednjim minutama prava drama. Na ulasku u posljednju minutu igrači Sportinga poravnali su na 31:31. Domaći trener Branko Tamše 13 sekundi prije kraja traži minutu odmora, nakon koje je Ivan Sršen tri sekunde prije kraja utakmice postigao pobjednički zgoditak za erupciju oduševljenja na domaćim tribinama.

-Dogovor je bio odigrati uigranu akciju, ali lopta se našla kod mene. Bio sam u izglednoj prilici i pogodio mrežu. Ovog puta sam to učinio ja, sutra će netko drugi – nakon utakmice izjavio nam je Ivan Sršen.

Branko Tamše nije bio zadovoljan igrom svojih rukometaša.

-Dogovor je bio da u posljednjem napadu postignemo pogodak, što smo i ostvarili. Znao sam da nam neće biti lako. Portugalci imaju kvalitetnu momčad. Vidjelo se da smo u proteklih dvadesetak dana izgubili ritam igranja jakih utakmica u Europi. Susrete u Premijerki smo dobivali bez problema. U drugom dijelu bili smo loši u obrani, u napadu smo se dosta mučili. Moramo pojačati ritam treninga, kako bi ponovno podigli ritam igre – nakon utakmice proanalizirao je trener Tamše.

Najefikasniji u domaćim redovima bili su Fahrudin Melić s 11 i Tomislav Severec sa šest zgoditaka. U idućem kolu rukometašu NEXE-a gostuju kod austrijske momčadi Alpla u Hardu.

NEXE: Dominik Kuzmanović (7+0), Marko Račić, Aleksandar Bakić 2, Fran Mileta, Predrag Vejin 3, Ivan Sršen 2, Mihailo Radovanović (1+0), Marin Jelinić 2, Alen Blažević, Andraž Velkavrh, Tomislav Severec 6, Luka Moslavac 2, Janko Kević 2, Fahrudin Melić 11, Dorian Markušić 2, Gianfranco Pribetić. Trener: Branko Tamše.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content