Katica i Jure Maloča proslavili 50 godina braka: Pravog recepta za sretan i dugovječan brak nema, no sloga, razumijevanje i ljubav ključ su svega

Kažu kako je sretan i dugovječan brak kombinacija brojnih čimbenika, a da pravog “recepta” nema potvrdili su nam Katica i Jure Maloča koji su proslavili svoj zlatni pir. Ovaj nadasve pozitivan i vedar par svoju je ljubav sakramentom braka okrunio 1972. godine, a zavjete su potvrdili potvrdili protekle subote u crkvi sv. Roka.

– Jure i ja zaljubili smo se na prvi pogled, a nije nam trebalo dugo vremena da shvatimo da smo jedno za drugo. Stupili smo u brak sada već pomalo davne 1972. godine i evo, proživjeli smo punih 50 godina u dobru i zlu. Jure je tada imao 21 godinu, ja samo 18 i, kako to zna biti, nije nam uvijek bilo lako. Bilo je ponekad manje lijepih dana, ali uz ljubav i Božju pomoć sve smo svladali- priča nam Katica i dodaje kako su ona i suprug blagoslovnjeni s dvoje djece, kćerkom Anitom i sinom Matijom, te s unucima Klarom i Lovrom.

IMG 20221126 184824 Custom

Prva se rodila naša kćer Anita, a nakon sedam godina na svijet je došao sin Matija i na njih smo izuzetno ponosni. Anita radi u Rijeci, završila je Pravni fakultet, dok je Matija medicinski tehničar u Općoj bolnici Virovitica. Također, imamo i dvoje unučadi, Lovru i Klaru. Lovro je sada veliki dečko i ide u srednju medicinsku školu, a Klara je naša mezimica i maza koja ima nešto više od 5 godina- dodaju Katica i Jure.

Kažu kako mladi danas znaju prerano odustati, kad god naiđu na prvu prepreku, a upravo je to najveća graška koju čine.

IMG 20221126 191600 Custom

– Bit svega je ljubav, sloga i razumijevanje. Nije svaki dan isti, niti smo svi mi isti. Ponekad meni nije dobar dan, ponekad Katici, pa se onda zna reći nešto u afektu, ali važno je da se za čas pomirimo. Život nije lak, ima puno prepreka koje se moraju preći i to je jednostavno tako, stoga, ako vam je uistinu stalo do nekoga, odustajanje nije opcija- priča nam Jure, a za kraj našeg razgovora poslali su i jednu poruku.

– Ustrajte u svome naumu, a sa strane poslušajte pokoji savjet koji će vam možda pomoći da ostvarite ono što želite. Puno razumijevanja, strpljenja, sloge i ljubavi. Vjerujte u Boga i u same sebe, to je naša poruka mladima- zaključili su.

IMG 20221126 191517 Custom

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content