Koncert violinistice Vlatke Peljhan i pijanistice Mie Elezović u Kulturnom centru Osijek

U petak, 25. studenoga s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek koncert će održati dvije izvrsne hrvatske glazbenice: violinistica Vlatka Peljhan i pijanistica Mia Elezović, a izvest će zanimljiv klasični koncertni program na kojem će se naći djela inozemnih i domaćih skladatelja 20. i 21. stoljeća: od Ravela i Adamsa, do Detonija i Tarbuka.

Vlatka Peljhan i Mia Elezović ovim koncertnim programom na skorom kraju 2022. godine spajaju i daju posvetu tim važnim skladateljima, čije se velike i značajne obljetnice obilježavaju upravo u ovoj godini.

Detonijevih 85 godina života, Tarbukovih 60 ili Adamsovih 75 godina, te 85 godišnjica Ravelove smrti, determiniraju razdoblja tijekom kojih su ti vrhunski skladatelji  ostavili velik trag u glazbenoj „epohi“.   

Violinistica (i violistica) Vlatka Peljhan rodom je Osječanka koja je počela učiti violinu u klasi profesorice Eve Huhn koja je odgojila i u svijet poslala brojne generacije uspješnih glazbenika u Osijeku. Vlatka je ostvarila zapaženu internacionalnu karijeru, kao solistica i kao članica brojnih ansambala; koncertna je majstorica Opere HNK u Zagrebu i docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje mentorira i vodi brojne studente na njihovom glazbenom putu.

Bogat, raznovrtan i dugačak popis usavršavanja, solsitičkih nastupa, koncertnih pozornica, kontinenata na kojima je nastupala, projekata u kojima je sudjelovala te orkestara i ansambala s kojima je nastupala, pijanisticu Miju Elezović svrstavaju u sam vrh hrvatskih glazbenika. U duetu s Vatkom Peljhan, izvrsnost se, ne samo duplicira, već multiplicira.

U svoj program dvije glazbenice uvrstile su Sonatu za violinu i klavir br.2 u G-duru Mauricea Ravela, Rapsodico za violu solo Mladena Tarbuka, 22 per 2 in 2 Dubravka Detonija te Road Movies Johna Adamsa.

Ulaz na koncert je slobodan.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content