Mjesec borbe protiv ovisnosti Klub mladih GDCK Našice obilježit će edukativnim radionicama i predavanjima

Svake godine u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca Hrvatski Crveni križ obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti. Kako je problem ovisnosti jedan od rastućih problema današnjeg društva i obuhvaća sve širu populaciju, ali i nove oblike ovisnosti koje donosi današnji način života, važno je od najranijeg doba raditi na prevenciji stvaranja ovisničkih ponašanja kod djece i mladih.

Obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, te se time nastoji potaknuti društvo na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

U cilju prevencije širenja pojave ovisnosti, Hrvatski Crveni križ izdaje promotivne materijale te provodi edukativne radionice i kampanje s naglaskom na štetnost ovisničkog ponašanja, odupiranje utjecaju okoline i vršnjačkom nagovaranju, usvajanje zdravih životnih navika i alternative ovisnosti te usvajanje pozitivnih stavova.

Klub mladih Gradskog društva Crvenog križa Našice obilježit će Mjesec borbe protiv ovisnosti radionicama i edukacijskim predavanjima, te sudjelovanjem na radionicama drugih društava iz naše županije.

– Uključi se i ti, te ovih dana pridonesi jačanju svijesti o štetnosti bilo koje vrste ovisnosti kako za pojedinca, tako i za cjelokupnu zajednicu- poručili su organizatori.

(www.icv.hr, GDCK Našice)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content