Odlični rezultati šahista OŠ Gradina na državnoj završnici u Poreču: Djevojčice sedme, a dječaci osmi u Hrvatskoj

U hotelu Plavi u Poreču od 21. do 23. studenoga, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, održana je državna završnica školskih sportskih društava osnovnih škola u šahu. Virovitičko–podravsku županiju na tom natjecanju predstavljali su učenici Osnovne škole Gradina, kao županijski pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U obje konkurencije natjecanje je bilo vrlo zanimljivo i neizvjesno do samog kraja. U obje kategorije sudjelovale su 24 ekipe, koje su bile pobjednici netom održanih županijskih prvenstava.

Ženska ekipa Osnovne škole Gradina je na kraju zauzela izvrsno sedmo mjesto. Nastupile se u sastavu: Iva Marošević 5.b, Matea Žeravica 5.a, te sestre blizanke Lucija i Tamara Kovačević, kao i Hana Vidalina – sve iz 4.a razreda. Ravnopravno su se borile protiv mnogo starijih učenica iz velikih gradskih centara i tijekom cijelog turnira bile u samom vrhu poretka. Treba još istaknuti Luciju Kovačević koja je na prvoj ploči osvojila odličnih osam poena iz devet partija.

Muška ekipa je nastupila u sličnom sastavu kao i prošle godine. Nju su činili: Ivano Šimić 7.a, te Matija Žeravica, Adrian Milak i Leon Ivanešić. Nažalost, zbog bolesti, na natjecanju nije mogao biti stalni član ekipe, učenik Stjepan Ciraki. Učenici su se i ovaj put hrabro borili protiv igrača koji igraju za pojedine šahovske klubove. Na kraju su završili na odličnom osmom mjestu.

Obje ekipe iz Gradine zaslužuju čestitke, jer su dostojanstvenim ponašanjem i odličnom igrom prezentirali svoju školu, općinu Gradina i VPŽ. Voditelj ekipa je i ovog puta bio njihov trener i školski pedagog Ivica Čuljak.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content