Psiholog Siniša Brlas održao gostujuće predavanje o ovisnostima na Sveučilištu u Slavonskom Brodu

Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko- podravske županije gostovao je danas (četvrtak) kao pozvani predavač na Sveučilištu u Slavonskom Brodu.

Ondje je na poziv rektora Sveučilišta studentima i profesorima održao stručno predavanje o rizicima za razvoj ovisnosti pod nazivom “Ovisnost: gdje se kriju opasnosti”. Povod za predavanje potreba je Sveučilišta da se studentima i nastavnicima u Mjesecu borbe protiv ovisnosti (15. studenoga-15. prosinca) osvijeste rizici štetne zlouporabe sredstva ovisnosti i potakne ih se na usvajanje i njegovanje zdravih ponašanja.

Siniša Brlas jedan je od vodećih domaćih stručnjaka u području prevencije i suzbijanja ovisnosti i jedan od vodećih stručnjaka u regiji u području psihologije ovisnosti te mu je rektor povjerio zadaću specifičnog educiranja studenata ovoga Sveučilišta. Ovo gostovanje profesora Brlasa na Sveučilištu u Slavonskom Brodu tek je posljednje u nizu predavanja profesora Brlasa na različitim sveučilištima u našoj i susjednim zemljama (u Zagrebu, Osijeku, Zadru, Pečuhu, Tuzli, Mostaru, Sarajevu, Novom Sadu…), a gostovanja kao pozvanog predavača na cijenjenim sveučilištima rezultat su njegova bavljenja psihologijom ovisnosti i proaktivnom skrbi o mentalnom zdravlju već gotovo 25 godina, zbog čega je do sada dobio niz prestižnih priznanja i nagrada, uključujući i “Zlatni grb Hrvatskog psihološkog društva”, najprestižniju nagradu u psihologiji.

Bogata iskustva profesora Brlasa u prevenciji i suzbijanju ovisnosti jedinstvena su čak i izvan granica naše zemlje pa ih je profesor Brlas do sada zato i imao priliku predstaviti i stručnjacima u Mađarskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Stoga i ne čudi da je i na domaćim sveučilištima prepoznata potreba da se njegova stečena znanja i iskustva prenesu studentima. Pozivi profesoru Brlasu da održi predavanja na više domaćih i inozemnih sveučilišta odraz su ujedno i dugogodišnjeg stručnog rada u Zavodu za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije, ali su također i još jedan pokazatelj da Virovitica i Virovitičko-podravska županija imaju vrsne stručnjake od kojih učiti mogu i sadašnji i budući stručnjaci.

2 Custom

(www.icv.hr, S. Brlas)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content