U Bakru održano “finale” Triptiha: Publika i ovog puta uživala u bogatom programu

Protekle subote održan je treći po redu koncert iz zajedničkog projekta triju ženskih vokalnih skupina, Ženskog zbora Sklad iz Bakra, Ženske vokalne skupine Pučpuljike iz Čakovca te Contessa iz Suhopolja, pod nazivom Triptih.

Publika je i ovoga puta imala prilike uživati u bogatom, raznovrsnom programu koji je uključivao odlične skladbe iz područja popularne i klasične glazbe, tradicijske i folklorne napjeve različitih zemalja te pokoju božićnu pjesmu kao uvertiru u nadolazeći advent.

Osim popularizacije hrvatskih tradicijskih napjeva i glazbenog a capella izričaja, interpretacijom pjesama na svojemu dijalektu, glazbene su skupine dokazale da njeguju različitosti tri hrvatske regije, Primorja, Međimurja i Slavonije s posebnim akcentom na tri narječja koja čine jezični identitet i uklapaju se u „Zlatnu formulu hrvatskoga jezika ča-kaj-što“, a koja se nalazi na listi nematerijalne kulturne baštine.

Glazbene su skupine pokazale raskoš svojih glasova vođene čvrstim rukama meastri Nade Matošević Orešković, Andree Grdenić i Andree Ščapec. Dokaz je ovo da je pjevački amaterizam u Republici Hrvatskoj na zavidnoj razini.

Na ovaj način zaokružen je i okrunjen projekt Triptih sufinanciran iz sredstava Općine Suhopolje, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice. Glazbenim skupinama ostaju lijepe uspomene, uzajamna podrška i nastavak te produbljenje ove divne suradnje koja je ostvarena zahvaljujući dirigentu, solo pjevaču i vokalnom pedagogu, profesoru Bojanu Pogrmiloviću.

(www.icv.hr, zm)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content