U Knjižnici i čitaonici Pitomača održana „Maštaonica“ za učenike Područne škole Grabrovnica i COOR-a Virovitica

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige danas (četvrtak) u Knjižnici i čitaonici Pitomača održana je radionica pod nazivom „Maštaonica“ na kojoj su sudjelovali učenici Područne škole Grabrovnica i učenici 3. i 4. razreda Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

Na početku zajedničkog druženja svi učenici upoznali su se sa prostorom i načinom rada knjižnice te bogatim knjižničnim fondom. Također, učenici su imali prilike čuti i priču pod nazivom „Čarolija knjižnice“, uploviti u čaroban svijet mašte i knjige, ali se i međusobno bolje upoznati.

Svoje kreativne dojmove i doživljaje te način na koji vide knjižnicu i zajednički stavili su na papir te su jedni drugima napisali kreativne poruke prijateljstva.

– Cilj ovakve radionice je istaknuti važnost čitanja, potaknuti kreativnost te prihvaćanje međusobne različitosti kako bi djeca s teškoćama u razvoju što lakše integrirala u društvenu zajednicu i bila jednako dobro prihvaćena od strane svojih vršnjaka – kažu iz Knjižnice i čitaonice Pitomača.

(www.icv.hr, ib; foto: Knjižnica i čitaonica Pitomača)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content