U Našicama obilježen dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Danas (četvrtak) je na trgu dr. Franje Tuđmana u Našicama povodom dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca odana počast žrtvi Vukovara i Škabrnje.

Tim povodom brojne su udruge proistekle iz Domovinskog rata s područja grada i okolice zapalile svijeće i poklonile se žrtvama, a srednjoškolci srednje škole Izidor Kršnjavi pod vodstvom profesorice Slađane Mihalj krenuli su autobusom do Osijeka odakle će pješice nastaviti prema Vukovaru da bi ujutro mogli sudjelovati u koloni sjećanja. Ove godine sudjeluje najviše učenika do sada.

Nakon himne i minute šutnje za poginule i preminule branitelje gradonačelnik Krešimir Kašuba obratio se nazočnima rekavši kako mu je posebna čast danas biti ovdje i obilježiti ovako veliki dan za našu povijest.

– U Našicama je obilježavanje ovog velikog dana započelo jutros paljenjem svijeća s Dječjim gradskim vijećem i dječjim gradonačelnikom te mi je izuzetno drago da naša djeca čuju istinu o Domovinskom ratu i znaju što se događalo u prošlosti. Nastavio se karavanom “Zajedno u ratu, zajedno u miru” koja nikada nije bila brojnija jer je oko 400 motorista sudjelovalo u karavani koja je krenula sa juga Hrvatske iz Prevlake i sutra će biti u Vukovaru i odati počast žrtvi Vukovara, a sada evo ispraćamo srednoškolce na put za Vukovar- rekao je Kašuba i dodao.

– Još jednom vam se zahvaljujem što ste se u ovako velikom broju okupili, a posebno mi je drago vidjeti ovoliki broj učenika i učenica koji će krenuti pješice za Vukovar. Hvala vam na tome- dodao je. 

Gvardijan župe svetog Antuna Padovanskog je izmolio molitvu za žrtve i najavio misu koja će se održati sutra, 18. studenog u 18.30 sati, u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog.

(www.icv.hr, eš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content