U Slatini održan memorijal u spomen na pale hrvatske vitezove Marija Grahovca, Gordanu Loborec i Marion Angeliku Strasser

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina, jučer (subota) je održan memorijal u spomen na pale hrvatske vitezove Marija Grahovca, Gordanu Loborec i Marion Angeliku Strasser.

Memorijal je započeo okupljanjem hrvatskih branitelja s područja Virovitičko-podravske županije u slatinskom Vatrogasnom domu, nakon čega su svi zajedno u koloni krenuli prema spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade.

Polaganjem vijenca i upaljenih lampiona uz spomen obilježje, prvo su počast svim poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima odali članovi Udruge roditelja poginulih branitelja Slatina – Orahovica predvođeni predsjednikom Tomom Grahovcem i predsjednikom Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina Ozrenom Rastijom. Potom su počast odali gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ i predsjednik ZUiČ HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš, te predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić, kao i predstavnici ostalih braniteljskih udruga. Molitvu je predvodio župnik Župe sv. Josipa i dekan Slatinskog dekanata, preč. Dragan Hrgić.

Po povratku u Vatrogasni dom, prvo se okupljenima s nekoliko riječi obratio predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ozren Rastija zahvalivši se svima na odazivu, a potom i otac poginulog Marija, Tomo Grahovac, prisjetivši se sa suzom u oku svoga sina koji je život položio na oltar domovine u 22. godini života. Nazočne su još pozdravili predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Virovitičko-podravske županije i grada Virovitice Vlado Paurić, a memorijal, odnosno igre hrvatskih branitelja, otvorio je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Hrvatski branitelji su se natjecali u tri discipline: viseća kuglana, elektronski pikado i streljaštvo serijskom zračnom puškom, a ovo su rezultati:

Viseća kuglana ekipno:

1. Udruga HVIDR-a Slatina (Marin Peršić, Miroslav Marković, Nikola Petrak)

2. TO UHDDR Bakić (Stjepan Blašković, Tomislav Vilk, Mijo Kočiš)

3. ZUiČ HVIDR-a VPŽ (Franjo Bucić, Damir Krklec, Franjo Sterle)

Viseća kuglana pojedinačno:

1. Miroslav Marković

2. Nikola Petrak

3. Stjepan Blašković

Elektronski pikado ekipno:

1. Udruga HVIDR-a Slatina (Blaženka Nađ, Aleksander Kiš)

2. UDVDR Slatina (Ivić Sekić, Zdenko Zdelar)

3. UHBDR općine Zdenci (Franjo Nekić, Željko Fekete)

Elektronski pikado pojedinačno:

1. Zdenko Zdelar

2. Blaženka Nađ

3. Franjo Nekić

Streljaštvo zračnom puškom ekipno:

1. GO UHDDR Slatina (Željko Kolinger, Renato Kolinger, Alen Vuglovečki)

2. ZUiČ HVIDR-a VPŽ (Drago Ladović, Filip Podboj, Dragutin Fišli)

3. UHBDDR Nova Bukovica (Franjo Kraljik, Stjepan Krahulec, Slavko Mađarić)

Streljaštvo zračnom puškom pojedinačno:

1. Alen Vuglovečki

2. Dragan Kovačić

3. Željko Kolinger

Natjecanje u streljaštvu na automatskoj streljani Streljačkog kluba “Miholjac” u Gornjem Miholjcu je sudio licencirani sudac i predsjednik SK “Miholjac” Josip Kovačić.

Medalje za prva tri mjesta po disciplinama uručio je gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić uz pomoć predsjednika UDVDR Slatina Ozrena Rastiju te nazočnost roditelja poginulih branitelja u čiji je spomen i održan ovaj memorijal, dok je pehare svim ekipama kao zahvalu za sudjelovanje uručio predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Slatina – Orahovica Tomo Grahovac, koji je također primio pehar u ime svoje udruge koja je pomogla u organizaciji memorijala.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli, M. Feldi)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content