U Zdencima održan 3. Memorijal u čast nestalog bojovnika HOS-a Davora Jusufovića

Udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Orahovica organizirala je u Zdencima 3. Memorijal u čast nestalom bojovniku Hrvatskih obrambenih snaga Davoru Jusufoviću u povodu 31. obljetnice njegovog nestanka te svim poginulim i nestalim pripadnicima HOS-a. Memorijal je održan u okviru projekta koji je sufinanciran sredstvima Virovitičko-podravske županije. Davor Jusufović nestao je 12. studenoga 1991. kada su hrvatski branitelji, pripadnici 2. bojne 132 brigade i postrojbe HOS-a krenuli u jednu od svojih akcija obrane podpapučkih sela, točnije Gornje i Donje Pištane.

U bojevoj akciji u Gornjoj Pištani Davor je bio ranjen, a njegovi suborci nisu nikao mogli do njega, a kasnije po povratku na mjesto događaja Davor je nestao i nikada nije pronađen. U uvodu Memorijala udruga organizatora, u ime Općine Zdenci Goran Pačalat te članovi ostalih braniteljskih udruga, polaganjem su aranžmana i lampiona odali počast Davoru i svim poginulim hrvatskim braniteljima kod križa uz Crkvu svetog Mihaela u Zdencima, a potom je u Caffe baru Crni Mačak održan 3. Memorijal, natjecanje u kartaškoj igri belot. U natjecanju su sudjelovali hrvatski branitelji, članovi udruge organizatora te Udruge branitelja Zdenci i Crnac.

U ime udruge organizatora UDHOS Orahovica, prije početka natjecanja, obratio se dopredsjednik Darko Čiš.

– Davor je bio jedan od nas i njegovo ime kao i imena svih poginulih bojovnika HOS-a i hrvatskih branitelja nikada neće biti zaboravljena. Hvala udrugama koje su se odazvale na naš poziv i bili dio ovog memorijala kojim smo zajedno odali počast našem Davori i svim našim poginulim suborcima – rekao je Čiš.

U ime Općine Zdenci Memorijal je otvorio Goran Pačalat.

– Iako sam ja iz današnje mlađe generacije jako dobro znam što su hrvatski branitelji učinili da bi mi danas bili u svojoj slobodnoj Hrvatskoj, a onima koji su dali najsvetije od sebe, svoje živote za Domovinu, treba reći posebno i najveće hvala te im odati dužno poštovanje. Neka im je vječna slava i hvala i nikada ih nećemo zaboraviti – rekao je Pačalat.

Nakon razigravanja i zanimljivih partija, pobjedu je odnio par iz UDHOS-a Orahovica Darko Čiš i brat nestalog Davora – Amir Jusufović. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content