1. HRL SJEVER “Hobotnica” Frajhaut i više od 20 obrana za novu pobjedu Slatinčana, Virovitičani ‘potopljeni’ u Našicama

Proteklog su vikenda odigrane utakmice 12. prvenstvenog kola 1. hrvatske rukometne lige Sjever.

Rukometaši Slatine, u sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića svladali su zagrebački Metalac 35:31. Domaći rukometaši su odlično ušli u utakmicu i do odmora otišli na +7 (22:15), ali u drugom dijelu su malo posustali, što koriste gosti i smanjuju prednost Slatinčana na četiri pogotka, ali više od toga nisu mogli, jer je na domaćim vratima bio odlični Lovro Frajhaut.

Uz spomenutog Frajhauta, koji je s više od 20 obrana bio prvo ime utakmice, standardno najefikasniji u slatinskim redovima bili su Marin Greganić s 11 i Ivan Repić s osam zgoditaka.

Slatina: Lovro Frajhaut 1, Noa Fazekaš, Ivan Horvat, Marin Greganić 11 (4), Rok Kekez 1, Tin Baćani, Ivan Repić 8, Nikola Brnada, Igor Dragojević 2, Antonio Butorac 3, Mario Šomođi, Matija Lisinski 1, Benjamin Hankić 3, Filip Mataija 1, Ivan Lukac 4 i Ivan Berkec. Trener: Viktor Frajhaut.

Rukometaši Viro Virovitice gostovali su kod druge ekipe našičkog NEXE-a i uvjerljivo izgubili rezultatom 45:24. Od samog početka mladi Našičani pokazali su tko je ‘gazda na terenu’. Nakon 15 minuta poveli su 11:3. Na odmor se odlazi s prednošću mladih ‘Gromova’ 19:9.

U drugom dijelu domaći rukometaši ne posustaju i dolaze do konačne pobjede rezultatom  45:24.

-Domaći imaju izuzetno kvalitetnu momčad, a nas i dalje prate brojni problemi. Dio igrača nije mogao igrati zbog studentskih obveza, a kadeti su prije seniorske utakmice igrali ligu U-15 u Đakovu, što se odrazilo na konačnom rezultatu – o utakmici nam je rekao trener Viro Virovitice Hrvoje Žunec.

Viro Virovitica: Dino Meter, Karlo Štimac, Filip Kosanović, Antonio Pavić, Hrvoje Vašarević 5 (4), Toni Smutni 3, Antonio Starčević, Ivan Vrbančić 3 (1), Davorin Kolar, Tim Čevelak 4, Noa Zečević 2, Rene Velić 3, Domagoj Orban i Matko Moslavac 4. Trener: Hrvoje Žunec.

Nakon 12 odigranih kola Slatina se nalazi na drugom mjestu na tablici s 20 osvojenih bodova, koliko ima i trećeplasirana Maksimir Pastela. Viro Virovitica je posljednja s jednim osvojenim bodom.

U idućem kolu Slatina gostuje kod Novog Zagreba, dok će Viro Virovitica ugostiti Rugvicu.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content