Ambiciozni planovi Športske zajednice OBŽ za 2023. godinu: Od izgradnje sportske infrastrukture do ulaganja u sportski inkubator, edukacije i druge projekte

Na današnjoj (ponedjeljak) redovnoj, 76. sjednici Skupštine Športske zajednice Osječko-baranjske županije, usvojen je Program javnih potreba u sportu na području Osječko-baranjske županije za 2023. godinu.

Između ostalih točaka, usvojen je i Financijski plan za iduću godinu te donesen Pravilnik o kriterijima za sufinanciranje programa/projekata iz Proračuna Osječko-baranjske županije za 2023. godinu.

Uz zastupnike, glavnog tajnika Dubravka Ižakovića i predsjednicu ŠZ OBŽ Zvjezdanu Tuma-Pavlov, sjednici su nazočili župan Ivan Anušić i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač.

Župan Anušić govorio je o značaju i ulozi sporta na području Županije, kao i uopće u životu svake osobe, osobito kod djece, a naglasio je projekte i programe kojima Županija nastoji podići ukupni standard i mogućnosti za bavljenje sportom i za zdrav život. Posebno je govorio programima i planovima koji se otvaranju nakon proglašenja Osječko-baranjske županije za Europsku regiju sporta za 2024. godinu, i to od izgradnje sportske infrastrukture do ulaganja u sportski inkubator, edukacije i druge projekte.

Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač zahvalio je županu Anušiću na svim aktivnostima koje Županija podržava i inicira, a osobito je pohvalio kontinuiranu i dobru suradnju Županije i HOO-a na projektima.

Nakon sjednice Skupštine Športske zajednice OBŽ u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom u Nastavno-sportskoj dvorani Gradski vrt održana je edukacijska radionica pod nazivom “Glas žena u sportu”.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content