Glazbena poslastica Koncertnog ciklusa grada: Božićni koncert Panonske filharmonije iz Pečuha zajedno s Festivalskim zborom u konkatedrali sv. Petra i Pavla u Osijeku

Generalni konzulat Mađarske u Osijeku i Panonska filharmonija iz Pečuha građanima Osijeka tradicionalno poklanjaju Božićni koncert. Zajedno s Festivalskim zborom Panonske filharmonije nastupaju u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla u subotu, 17. prosinca.

Panonska će filharmonija izvesti koncertni repertoar sastavljen od poznatih oratorijskih, a capella zborskih i orkestralnih djela, popularnih božićnih skladbi, ali i nekih manje poznatih prekrasnih sakralnih djela i skladbi na temu zime.

– Pod vodstvom dirigenta Howarda Williamsa bit će to prava raskoš, ali ona glazbena, u kojoj će moći uživati svi- najavljuju organizatori.

Na repertoaru će se naći uvodni stavak Bachovog Božićnog oratorija, dva stavka Händelove Mesije, dva stavka Berliozovog božićnog oratorija Djetinjstvo Krista, ali i laganija, poznatija glazba poput Mozartove Vožnje saonicama ili Corellijevog Božićnog koncerta. Mađarski će pak Božić biti predstavljen Kodályjevom adventskom skladbom iz francuskog misala.

– Za Božićni koncert vrhunskog orkestra iz susjedstva ovaj put ne morate ići do Pečuha. Ovi sjajni glazbenici, i to ne samo orkestralni, već i zborski, pod ravnanjem bivšeg dirigenta i umjetničkog voditelja Panonske filharmonije Howarda Williamsa, uz baritona Lóránta Najbauera, dolaze k nama u Osijek kroz glazbu uvećati radost blagdanskog razdoblja- ističu u najavi iz Kulturnog centra Osijek.

Koncert, koji će se održati u sklopu Koncertnog ciklusa grada, počinje u 19.30 sati, a ulaz je slobodan.

(www.icv.hr, tj, foto: KC Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content