I ove godine OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja uključila se u akciju “Zasadi drvo, ne budi panj”

Učenici i članovi Učeničke zadruge “Brezići” Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja i ove su se godine uključili u akciju “Zasadi drvo, ne budi panj”.

Tijekom mjeseca studenoga, zahvaljujući donaciji tvrtke “Artos” d.o.o. iz Lukača, koja je pridruženi član Učeničke zadruge, u područnim školama zasađeno je ukupno osam čempresa, a kod matične škole zasađena je jedna sadnica bijele magnolije i dvije ruže koje su darovale učiteljice Marija P. i Daniela J..

Također, početkom prosinca Uprava Hrvatskih šuma Slatina posredstvom Nataše Rap donirali je još sadnica, odnosno tri breze, tri hrasta, dvije tise i dva nova čempresa te su učenici s veseljem prionuli poslovima oko sadnje kako bi ih smjestili na što bolja staništa. Jednakim su žarom u radu sudjelovali učenici razredne i predmetne nastave, uz svesrdnu pomoć svojih učiteljica i učitelja.

– Ovom je akcijom naš školski park postao bogatiji za ukupno 20 novih biljaka na koje ćemo svi u budućnosti paziti i njegovati ih kako bi bile ures naše škole. Zahvaljujemo svim donatorima i preporučamo se za suradnju i iduće godine – poručili su iz škole.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content