“Jaglaci” obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom i volontera te blagdan Svetog Nikole

U organizaciji Udruge “Jaglac” u višenamjenskoj dvorani u Orahovici jučer (utorak) je obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera.

Nazočnima, među kojima je bio i orahovački gradonačelnik Saša Rister, uvodno se obratila predsjednica “Jaglaca” Đurđa Šimatović, naglasivši kako je osnovni cilj obilježavanja poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, ublažavanje posljedica socijalne isključenosti, kao i senzibiliziranje javnosti na prisutnost osoba s invaliditetom u zajednici i probleme s kojima se isti svakodnevno susreću, a potom istaknula važnost ovoga dana.

– Ovaj dan je proglasila opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se on svake godine obilježava 5. prosinca s ciljem jačanja vidljivosti rada volontera i svih njihovih aktivnosti, kako a lokalnoj tako i na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Obilježavanjem Međunarodnog dana volontera podsjećamo kako svaki novi dan donosi priliku da kroz volontiranje pokrenemo promjene u zajednici u kojoj živimo. Drage volonterke i volonteri! Hvala vam što svojim znanjem, suosjećanjem, dobrotom, idejama i volonterskim aktivnostima pridonosite poboljšanju kvalitete života naših Jaglaca – rekla je Šimatović te se zahvalila Gradu Orahovici i Općini Čačinci na financiranju Udruge te organizaciji humanitarnih akcija.

Jaglac svecanost 2

Svim volonterima “Jaglaca” njihov dan čestitao je i orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Čestitam vam Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera. Udruga “Jaglac” je najaktivnija udruga na području grada Orahovice i jedna od najaktivnijih na području Virovitičko – podravske županije. Sa zadovoljstvom mogu reći da je stiglo odobrenje za projekt “Zaželi”, a dok taj projekt odradite trebali bi biti raspisani i neki novi natječaji, tako da ipak neke stvari idu na bolje – rekao je Rister i istaknuo odličnu suradnju Grada i Udruge Jaglac.

U nastavku programa prikazana je premijera Boal drame “Savršen dan” korisnika poludnevnog boravka, a u režiji dramskog redatelja Maria Kovača te volonterki udruge Nives Brusač i Silvane Lešić, nakon čega je uslijedila projekcija filma “20 žutih godina” te promocija brošure “Samo nam je nebo granica”. S obzirom da je jučer bio i blagdan svetog Nikole, program je završen podjelom darova koje je osigurao Grad Orahovica te udruga “Living Life” iz engleskog grada Eastbournea.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content