Odjel za matematiku postao najnoviji fakultete osječkog Sveučilišta: Fakultet primijenjene matematike i informatike uz FERIT će pridonijeti jačanju IT sektora

Odlukom Senata osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, Osijek je bogatiji za još jedan fakultet. Naime, na sjednici 30. studenoga 2022. jednoglasno je odlučeno o promjeni pravnog statusa i naziva Odjel za matematiku u Fakultet primijenjene matematike i informatike čime je postao najnoviji fakultet Sveučilišta.

– Činjenica je da zapošljivost diplomanata (nekadašnjeg) Odjela za matematiku među najvišima na Sveučilištu, možemo samo pozdraviti ovu vijest i poželjeti još više uspjeha Fakultetu primjenjene matematike i informatike.

Mathos će uz FERIT Osijek predvoditi jačanje kapaciteta IT sektora, kao i drugih industrija za koje su ključni stručnjaci sa znanjima s kojim će izaći s fakulteta.

Uz EFOS (Poslovna informatika), Filozofski Fakultet u Osijeku (Informatologija) kao dodatne potporne fakultete sektoru, vjerujemo u privlačenje novih studenata u Osijek- ističu u objavi na Facebooku s donedavnog Odjela za matematiku.

(www.icv.hr, tj, foto: Facebook, Odjel za matematiku)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content