Odobren projekt obnove stolarije na župnoj crkvi u Čačincima

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je sufinanciranje projekta obnove vanjske stolarije Župne crkve Presvetog Trojstva u Čačincima. Projekt ukupne vrijednosti od 180.717,24 kuna Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će iznosom od 100.000 kuna, dok će iznos od 40.000 kuna osigurati Općina Čačinci, a Župa preostali iznos.

Crkva Presvetoga Trojstva u Čačincima je sakralna građevina stara preko 80 godina nalazi se u užem centru Čačinaca. Ovim projektom zamijenila bi se dotrajala i oštećena stolarija na crkvi, uslijed vremenskih neprilika ista je nagrižena korozijom i energetski neučinkovita.
Obzirom na veličinu crkve koju je potrebno zagrijavati tijekom zimskog perioda ugradila bi se energetski prihvatljivija stolarija. Zamjena stolarije na crkvi Presvetog Trojstva u Čačincima nužan je korak u održavanju vrijedne sakralne građevine koja služi kao mjesto okupljanja vjernika s područja Općine Čačinci i šire te za provedbu raznih aktivnosti u okviru vjerskog, društvenog i kulturnog života zajednice.

– I ovoga puta veliku zahvalu ponovo upućujemo resornom ministarstvu na čelu s ministricom Natašom Tramišak koja još jednom pokazuje neumorni angažman u ravnomjernom razvoju naših lokalnih sredina pa tako i Općine Čačinci – poručio je načelnik Alen Jurenac. 

(www.icv.hr; Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content