Potpisan Sporazum o suradnji između osječkog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i Akademije za umjetnost i kulturu

U novootvorenim prostorima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u Višnjevcu, Sporazum o suradnji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Centra za nestalu i zlostavljanu djecu potpisali su dekanica Akademije Helena Sablić Tomić i predsjednik Centra, Tomislav Ramljak.

Potpisivanjem toga Sporazuma otvarena je mogućnost i prostor suradnji s ciljem unapređenja kvalitete studiranja, promicanja znanstvene izvrsnosti, realizacije različitih projekata, kulturnih i umjetničkih sadržaja te promocije posebnosti u odnosu na širi europski kontekst.

Razvijanje takve suradnje omogućuje korisnicima socijalne usluge poludnevnog boravka koja se pruža u Centru mogućnost sudjelovanja u različitim oblicima terapijskih tehnika, a za koje se polaznici mogu osposobljavati na Akademiji (Art terapija, Terapija pokretom i plesom, Muzikoterapija i Dramaterapija).

Također, suradnja otvara mogućnosti i razmjene iskustava, gostovanja na edukacijama koje obje organizacije aktivno provode kao i širenje iskustava dobre prakse.

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku visokoobrazovna je institucija po mnogočemu jedinstvena u Republici Hrvatskoj, a i znatno šire, budući da izvodi studijske programe i dodjeljuje diplome iz umjetničkoga, društvenoga, humanističkoga te interdisciplinarnoga područja znanosti i umjetnosti što ju čini institucijom širokih svjetonazora, otvorenom za najrazličitije profile studenata koji u njoj mogu prepoznati mjesto za stjecanje umjetničkih i znanstvenih kompetencija potrebnih za život i rad u suvremenom društvu.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu vodeća je organizacija koja djeluje već više od petnaest godina u području zaštite djece od zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja putem interneta. Centar svakodnevno skrbi o djeci koja se nalaze u nepovoljnim životnim uvjetima te nastoji podići kvalitetu njihova života. Centar pruža uslugu poludnevnog boravka za djecu i mlade s problemima u ponašanju u ukupno 7 poludnevnih boravaka na području 5 slavonskih županija, a u okviru Centra djeluje i Savjetovalište za djecu mlade i obitelj.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content