Potpisana Povelja prijateljstva u znak još kvalitetnije suradnje i povezivanja branitelja Krapinsko-zagorske i Virovitičko-podravske županije

Prije početka 14. Hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, u Domu udruga Dudnjak u Voćinu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin ugostila je članove Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije s kojom već niz godina njeguje prijateljsku suradnju.

Kako bi se trajno učvrstili prijateljski odnosi tih braniteljskih udruga na očuvanju vrednota Domovinskog rata, ove su godine tu suradnju zapečatili i Poveljom prijateljstva i suradnje koju su potpisali predsjednici UDVDR KZŽ Josip Horvatin i UDVDR Ogranak Voćin Darko Božičković, a čast uručenja iste pripala je načelniku općine Voćin Predragu Filiću. Povelja je potpisana na tragu još kvalitetnijeg povezivanja branitelja Krapinsko-zagorske i Virovitičko-podravske županije.

Tom prigodom ove je godine po drugi puta u prigodi nadolazećih božićnih blagdana upriličena mala svečanost primopredaje pet stolnih računala sa svom ostalom opremom namijenjenih aktivnim članovima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin, njihovoj djeci i unučadi. Računala su donacija Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije u sklopu projekta “Informatičkog opismenjavanja hrvatskih branitelja i njihovih obitelji” kroz koji je spomenuta udruga tijekom proteklih 12 godina donirala više od 1.000 računala.

Na prigodnoj svečanosti u Voćinu računala je hrvatskim braniteljima, uz pomoć nazočnih gostiju, uručio predsjednik Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, general u mirovini Josip Horvatin.

Uz predstavnike županijskih podružnica VPŽ i KZŽ Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, kao i ogranaka iz Voćina, Slatine i Gradine, ovoj su svečanosti između ostalih nazočili i ratni zapovjednik 136. slatinske brigade, brigadni general Josip Černi, ratni zapovjednik Specijalne policije, brigadni general Mirko Horvatin, predsjednik Podružnice UDVDR-a VPŽ Vlado Paurić, zamjenik načelnika PU virovitičko-podravske i predsjednik HVIDR-e Slatina Nenad Križić, te predstavnici ostalih prijateljskih braniteljskih udruga.

Nakon zahvale predsjednika voćinskog ogranka UDVDR Darka Božičkovića na ovoj vrijednoj donaciji, razmijenjeni su prigodni pokloni, a potom su se svi zajedno priključili hodočašću hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, te su kao i svake godine sudjelovali u pokorničko-molitvenoj procesiji, svetoj misi i komemoraciji.

Članovi UDVDR Podružnice Krapinsko-zagorske županije, tradicionalno su uz spomenik Voćinskoj žrtvi položili 47 upaljenih lampiona za 47 nevinih voćinskih žrtava.

(www.icv.hr, adf, mf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content