Predstava „Dvanaest putnika“ Dramske skupine virovitičke knjižnice oduševila učenike OŠ Ivane Brlić Mažuranić

U povodu nadolazećeg blagdana Božića, Dramska skupina Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica pripremila je i danas (petak) izvela dramatizaciju priče „Dvanaest putnika“ slavnog danskog pisca bajki Hansa Christiana Andersena.

Pod stručnim vodstvom voditeljice Dječjeg odjela Ivane Molnar, članovi Dramske skupine, osnovnoškolci i srednjoškolci, za učenike prvog razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić odigrali su predstavu o mjesecima koji čine jednu godinu. Odjeveni u kreacije Đurđice Klimek, mladi glumci oduševili su svoju publiku koja ih je nagradila velikim pljeskom.

– Svake godine trudimo se odabrati tekst koji možemo prilagoditi i koji je blagdanske tematike. Ova Andersenova priča se odmah svima svidjela „na prvu“. Super je i to što, bez obzira što priča govori o Božiću, možemo ju igrati i ostatak godine s obzirom da govori i o svim drugim mjesecima i koliko su nam oni važni – istaknula je I. Molnar te dodala kako je Dramska skupina virovitičke knjižnice „zaposlena“ tijekom svih 12 mjeseci.

– Cijelu godinu nešto radimo. Ne radimo isključivo samo predstave, već i na dramskim vježbama, izgovoru, govoru, kretanju na sceni i svemu onome što je potrebno za izvesti predstavu – zaključila je.

Uz još dvije izvedbe koje su danas izveli za učenike OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica te onu u četvrtak, 22. prosinca za polaznike Dječjeg vrtića Cvrčak, svi zainteresirani predstavu će moći pogledati u utorak, 20. prosinca ili u siječnju iduće godine.

(www.icv.hr, eat; foto: E. A. Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content