PU virovitičko-podravska i Udruga osoba s invaliditetom Virovitica održali preventivnu akciju kojom su ukazali na važnost neparkiranja na mjesta za osobe s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, PU virovitičko-podravska u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Virovitica održala je preventivnu akciju čiji cilj je bio ukazati na važnost neparkiranja na parkirna mjesta namijenjena upravo osobama s invaliditetom.

Zajedno s djelatnikom PU virovitičko-podravske, članovi Udruge obilazili su parkirališta na području grada Virovitice kako bi vidjeli imali li nepropisno parkiranih vozila čiji vozači za ovakav tip nesavjesnosti mogu biti kažnjeni s novčanom kaznom od 700 kuna.

– Na području Policijske postaje Virovitica ove godine sankcionirano je 140 takvih prekršaja, to je 20 posto manje nego prošle godine kada ih je bilo 183. Policijski službenici imaju zadaće obilaziti parkirališta mjesta gdje se nalaze prostori za parkiranje vozila osoba s invaliditetom i sankcionirati vozače koji nepropisno parkiraju. Današnji dan će i članovi Udruge biti uključeni zajedno s policijom i ako zateknemo vozače u takvoj situaciji ćemo ih pitati zašto su se parkirali na tim mjestima. Cilj je malo probuditi savjest ljudi – ističu iz PU virovitičko-podravske te dodaju kako nepropisno parkiranje u štetu osoba s invaliditetom prijavljuju i građani putem aplikacije MUP-a.

Najviše prekršaja nepropisnog parkiranja na mjesta za osobe s invaliditetom pronalazi se na parkiralištima trgovačkih centara te u danima kada se u centru grada odvijaju događanja, saznajemo od djelatnika PU virovitičko-podravske.

(www.icv.hr, eat)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content