Srednjoj školi Stjepana Sulimanca iz Pitomače dodijeljeno 27 hektara poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH kojima će udvostručiti proizvodnju

Nakon mjeseci pripreme dokumentacije, Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača danas (četvrtak) je dodijeljeno 27 hektara poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, čime već od ove godine udvostručuju proizvodnju.

– Ovom prilikom želim zahvaliti državnom tajniku Tugomiru Majdaku s kojim smo danas održali i radni sastanak na temu daljnjeg razvoja i unaprjeđenja rada škole, a bez čije pomoći ovo ne bismo mogli realizirati. Također, koristim ovu priliku da zahvalim Marku Kovaču, voditelju odjela u Pitomači Regionalnog centra kompetencija “Panonika” s kojim uspješno surađujem već godinama i bez čije stručnosti, pedantnosti i predanosti poslu nikada ne bih uspio realizirati sve ove brojne projekte u poljoprivrednom sektoru kojima se naša škola naročito ističe. Marko je inače došao u našu školu iz privatnog sektora s pozicije tehničkog direktora jedne od najvećih hrvatskih tvrtki za preradu i proizvodnju ljekovitog bilja, čime je svjesno svoju uspješnu karijeru podredio javnom interesu, odnosno razvoju i unapređenju strukovnog obrazovanja u poljoprivrednom sektoru. S ovakvim ljudima i ovakvim resursima naša škola se definitivno profilira kao jedna od najboljih i najnaprednijih u poljoprivrednom sektoru u Hrvatskoj. Inače, ovime sam realizirao i svoj posljednji cilj kao ravnatelj srednje škole u Pitomači. Prije 10 godina napravio sam detaljan plan rada s mjerama i ciljevima koje sam tijekom godina pomalo realizirao – poručio je Josip Ivoš, ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača. 

(www.icv.hr, J. Ivoš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content