U Osijeku obilježena 23. godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana: Otac moderne hrvatske države za koju je dao nemjerljiv doprinos u njenom stvaranju

Izaslanstvo Osječko-baranjske županije predvođeno zamjenicima župana Matom Lukićem i Josipom Miletićem, gradonačelnik grada Osijeka Ivan Radić i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, kao i predstavnici braniteljskih udruga, danas su položili cvijeće i zapalili svijeće ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na osječkom Trgu Slobode.

– Danas se prisjećamo prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, ali prije svega njegovih velikih djela i zasluga u stvaranju slobodne i neovisne Hrvatske. Nakon smrti 1999. godine iza njega ostaju njegova djela i trajna misao: “Sve uvijek za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što. Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska” – kazao je zamjenik župana Miletić.

IMG
Foto: Grad Osijek

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić istaknuo je kako je dr. Franjo Tuđman otac moderne hrvatske države za koju je dao nemjerljiv doprinos u njezinu stvaranju.

– Ostvarili smo sve svoje strateške ciljeve, nedavno smo spojili Hrvatsku Pelješkim mostom, dio smo Europske unije, ušli smo u schengenski prostor, a uskoro ulazimo i u eurozonu, dakle sve ono što je prvi hrvatski predsjednik sanjao i na čemu je neumorno radio, sada je ostvareno – zaključio je Radić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content