Uoči sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, premijer Plenković obišao pogon tvrtke Herbarium

Uoči sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, uz ministricu Mariju Vučković, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, obišao je pogon tvrtke Herbarium koja se nalazi u Poduzetničkoj zoni Rakitka u Kladarama.

Tom prilikom održan je radni sastanak s predsjednikom Uprave Spider grupe Denisom Nemčevićem, a na njemu su bili i potpredsjednice Uprave, Jasna Nemčević i Diana Bartolić. Spider grupa jedna je od gospodarskih perjanica Virovitičko-podravske županije, a ova obiteljska priča počela je prije 32 godine kada su tvrtku Jan-Spider osnovali Nikola i Jasna Nemčević.

Sustav povezanih društava Spider grupe Pitomača, koji čine Jan-spider d.o.o. (prerada), Biofarma d.o.o. (vlastiti BIO uzgoj), Đolta d.o.o. (kooperativni uzgoj) povezan je s trgovačkim društvom Herbarium d.o.o. čije je sjedište u poduzetničkoj zoni Rakitka. Herbarium je na ovom mjestu od 2019. godine, kada je izgrađen novi proizvodni pogon, skladišta i upravne zgrade te je omogućio značajan rast poslovanja. Herbarium d.o.o. jedna od najvećih tvornica za pakiranje čajeva u Europi.

(vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content