Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije posjetilo i darivalo Saru, prvorođenu bebu u 2023. godini

Malu Saru Kverkvarić, prvu bebu rođenu prvog dana 2023. godine na području Virovitičko-podravske županije, danas (utorak) su u Općoj bolnici Virovitica posjetili zamjenik župana Marijo Klement i Jasna Abramović, pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove te predsjednica Upravnog vijeća OB Virovitica.

Tamnokosu djevojčicu, rođenu 1. siječnja u 18.10 sati koju je nježno držala njena majka Antonija Jakupec Kverkvarić, darivali su i prigodnim poklonima te joj uputili svoje najljepše želje.

Zadovoljstvo održavanja tradicije darivanja prve rodilje u rodilištu OB Virovitica tim povodom istaknuo je i voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju Jadranko Šegregur, te istaknuo kako je porođaj, koji je obavio dr. Dino Pavoković, protekao uredno.

Foto-1

Na pitanje o broju porođaja u OB Virovitica protekle godine, odnosno je li broj novorođene djece u porastu ili padu, odgovorio je:

– Nažalost, broj porođaja 2022. godine je manji u odnosu na 2021. godinu. Prošle godine smo imali 526 porođaja, što je gotovo 20 posto manje od pretprošle. Statistika je slična i za druga rodilišta, susjedne županije također broje manji broj porođaja. Hoće li tako biti i dalje, teško je reći. Nadam se da će novo rodilište, koje će se raditi ove godine i možda naredne biti dovršeno, možda stimulirati da se više žena porađa – istaknuo je J. Šegregur, na kojega se nadovezao Marijo Klement, zamjenik virovitičko-podravskog župana.

– Vjerujemo da će rekonstrukcija rodilišta donijeti bolje uvjete i za majke i za djecu. Naši gradovi i općine rade puno na demografskim mjerama, nema mjesta u našoj županiji koje će biti bez vrtića, to je zasigurno jedna od dobrih mjera. Ulažemo u osnovnoškolstvo i srednjoškolstvo, to će zasigurno doprinijeti boljim uvjetima za životne standarde građana – zaključio je Klement.

Foto-5

Za to vrijeme, malena Sara mirno je spavala u naručju svoje majke, koja je otkrila kako je njena prvorođena kći na porođaju težila 3570 grama i bila dugačka 50 centimetara.

– Porod je prošao brzo, za prvorotkinju odlično, s obzirom da su mi govorili da inače traje 12 sati. Dobro je prošlo, začas smo mi to odradile – kroz osmijeh je otkrila novopečena majka Antonija.

(www.icv.hr, eat, foto: E. Aragović Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content