Izbjegavao zaustavljeno vozilo pa se frontalno zabio u nailazeći automobil, u njemu bila trudnica

U Slatini se u subotu nešto prije 14 sati, dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila. Prometnu nesreću prouzročio je 23-godišnjak upravljajući tehnički neispravnim osobnim vozilom.

– Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila stanju vozila – istrošenost pneumatika, gustoći prometa i stanju ceste koja je bila mokra od snijega koji je padao, 23-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilom i prešao na sjeverni prometni trak, namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera. U tom trenutku je u sjevernoj prometnoj traci u osobnom vozilu naišao 25-godišnjak i došlo je do međusobnog udara prednjih desnih dijelova vozila. Osobno vozilo 23-godišnjaka je sletjelo u putni kanal gdje se i zaustavilo, dok je drugo vozilo ostalo na južnom prometnom traku – izvijestila je PU virovitičko-podravska.

viber slika 2023 01 21 13 54 33 113
Foto: čitatelj

U vozilu kojim je upravljao 25-godišnjak nalazila se trudna putnica, koja je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Virovitica. Srećom nije zadobila tjelesne ozljede i otpuštena je kući. Vozači oba vozila su alkotestirani bez reakcije na alkohol i nemaju tjelesne ozljede.

Zbog počinjenih prekršaja predviđenih Zakonom o prometu na cestama 23-godišnjem počinitelju biti će dostavljen Obavezni prekršajni nalog.

 

(www.icv.hr; foto: D. Fišli, čitatelj)

viber slika 2023 01 21 14 20 01 807

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content