Održana izvanredna skupština RK Viro Virovitice: Evo o čemu se govorilo

U prostorijama sportskih saveza i udruga u Virovitici održana je izvanredna skupština Rukometnog kluba Viro Virovitica.

Podneseni su izvješće o radu i financijsko izvješće za 2022. godinu.

-U radu s mladim uzrasnim kategorijama ove sezone postižemo odlične rezultate. Prošle sezone s dvije smo se selekcije plasirali na državne završnice, dok smo ove sezone nadomak završnice sa sve četiri selekcije koje igraju u državnim ligama. Ako se zbroje svi rezultati tih selekcija, najuspješniji smo klub u regiji – naglasio je predsjednik kluba Zlarin Rončević.

Za razliku od mladih uzrasta, seniorska momčad nalazi se pred ispadanjem iz 1. hrvatske rukometne lige Sjever. Klub se oslonio na domaći igrački kadar, ali se veći dio igrača na početku sezone ozlijedio, pa teret nose mladi igrači, koji još nemaju dovoljno igračkog iskustva. Stoga je vrlo vjerojatno da će seniori iduće sezone igrati u 2. HRL istok, ali su u klubu uvjereni da će se vrlo brzo vratiti u prvoligaško društvo.

Sva izvješća su usvojena jednoglasno. Nakon toga donesene su odluke o izmjeni klupskog Statuta, kojima se Statut djelomično uskladio promjenama Zakona o sportu.

Za novog tajnika kluba izabran je Hrvoje Žunec. Došlo je do djelomične promjene u sastavu Izvršnog odbora kluba. Za nove članove su izabrani: Goran Bardić, Mirela Dukarić, Dijana Rendulić i po funkciji novi tajnik Hrvoje Žunec.

-Sportska zajednica grada Virovitice potiče rad s mladim uzrasnim kategorijama te ćemo svim klubovima koji se plasiraju na državne završnice, pomoći financijski – najavio je tom prigodom tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

Podršku klubu dao je i član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza i predsjednik Rukometnog saveza VPŽ Antun Blažević.

-U Hrvatskom rukometnom savezu i Rukometnom savezu Virovitičko–podravske županije imat ćete uvijek podršku u svojim aktivnostima. Pokušali smo iznaći mogućnosti za pojačanjem igračkog i stručnog kadra, ali nije došlo do realizacije naše ideje – naglasio je Blažević.

Skupština je završila konstruktivnom raspravom o rukometu u Virovitici.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content