Općina Špišić Bukovica značajno povećala jednokratne naknade za novorođenčad: Budući roditelji vijest dočekali s oduševljenjem

U posljednje vrijeme okruženi smo drastičnim povećanjima cijena različitih usluga i roba. Tako svi zaziremo na sam izraz “drastično povećanje”, no u slučaju Općine Špišić Bukovica, on je itekako pozitivan i hvalevrijedan. 

Naime, Općina je u 2023. godini odlučila drastično povećati novčani iznos jednokratne naknade za novorođenče. 

Do sada je ta naknada iznosila dvije tisuće kuna, a u ovoj godini novopečeni roditelji za prvo dijete dobit će 400 eura, za drugo dijete 500 eura, a za treće i svako sljedeće dijete naknada će iznositi 600 eura.

– Općina Špišić Bukovica je pokazala da i sa ovim “drastičnim povećanjem”, a isto tako sa demografskom mjerom darovanja zemljišta mladim obiteljima, misli na mlade i da je odlučna u provođenju demografskih mjera na svom području – kaže načelnik Hrvoje Miler. 

VIJEST RAZVESELILA BUDUĆE RODITELJE

A koliko to znači mladim roditeljima s područje općine otkrila nam je buduća mama Mirela Saraja.

– Ova naknada za novorođenče nama budućim roditeljima znači jako puno osobito u današnje vrijeme kada su sve cijene otišle gore. Jednako tako na bolovanju, odnosno porodiljnom prihodi su ograničeni, a ipak se treba pripremiti za dolazak bebe. Tako da povećanje naknade svakako dobro dođe svakom roditelju pa će tako i meni – rekla je Mirela S., a s njom se slaže još jedna buduća mama.

– Lijepo je što su povećali naknadu i što misle na buduće roditelje, jer svaka pomoć dobro dođe. Ovo mi je prva trudnoća i moram sve pripremiti “iz nule”, a znamo da su cijene dječje opreme, kao i svega drugoga, narasle. Ovo je iznos koji će mi svakako dobro doći za ono što je potrebno kao što su pelene, hrana i slično – kaže Danijela Stjepić.

KAKO DO JEDNOKRATNE NAKNADE?

Roditelji zahtjeve za isplatu jednokratne naknade za novorođenče mogu osobno podnijeti u Općini, zahtjev poslati putem pošte ili putem prijave u sustav e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče, a jedini uvjet je da podnositelj zahtjeva odnosno roditelji/roditelj zajedno s djetetom ima prebivalište na području općine.

(www.icv.hr, ib)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content