OŠ Ivana Gorana Kovačića Zdenci provodi vrijedan projekt ”Zdravlje biraj, mentalne smetnje preveniraj!”

Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Zdenci provodi preventivni projekt pod nazivom ”Zdravlje biraj, mentalne smetnje preveniraj!”. Projektne aktivnosti financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je vrijednost projekta i prepoznalo.

– Radionice u sklopu ovo projekta za učenike provodi pedagog Bojan Stojčević. Predavanje za učitelje, roditelje učenika, ali i sve zainteresirane održat će dr. sc. Sanea Mihaljević, specijalist psihijatar. Cilj projekta je podizanje razine svijesti očuvanja i unaprjeđenja mentalnog zdravlja, educiranje roditelja i učitelja o čimbenicima koji pridonose mentalnom zdravlju; pružiti učiteljima i roditeljima skup znanja i vještina koje olakšavaju prepoznavanje problema mentalnog zdravlja, i usvojiti vještine pružanja prve psihološke pomoći te potaknuti učenike i roditelje na traženje stručne pomoći – kaže ravnateljica Osovne škole Ivana Gorana Kovačića zdenci Ivana Pavelić te naglašava kako je već započelo održavanje navedenih radionica.

– Proveli smo naime, natječaj za izbor logotipa projekta, a brojni predlošci su zadovoljili sve kriterije pa će biti teško odlučiti koji je najbolji. Kako mentalnom zdravlju pridonosi i bavljenje umjetnošću, uskoro ćemo objaviti i likovni natječaj za škole u našoj županiji. Radujemo se nastavku projekta, ali i ishodima koje će projekt polučiti. Mentalno zdravlje ne bi smjelo biti tabu tema, ali da bismo mu pravilno pristupili moramo steći brojna znanja i vještine. Upravo zato nas raduje predavanje dr.sc. Sanee Mihaljević koje biti održano već krajem veljače – istaknula je Pavelić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content