Pitomačanin Dominik Babić potpisao profesionalni ugovor: Osijek uspio zadržati talenta do 2025. godine

Pričekajmo svi zajedno… Rješenje situacije oko Dominika Babića ostavimo za poklon pod blagdansko drvce, izjavio je sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević prije nekoliko dana, piše 24sata.

Spomenutom ofenzivcu Babiću tek je 16 godina. Rođen je u Bjelovaru, ali dolazi iz Otrovanca u općini Pitomača. Prve nogometne korake napravio je baš u NK Pitomača, još 2019. bio je na probi u Dinamu, ali je naposljetku izabrao Osijek.

Nije tajna da su za njegove usluge bili ili još jesu zainteresirani i europski nogometni giganti poput Bayerna i Red Bull Salzburga, koji ga je snimio preko svog skauta Srećko Kurbaše. “Bijelo-plavi” nisu ga se željeli odreći ni pod razno.

Međutim, u listopadu se oko hrvatskog U-17 reprezentativca podigla velika prašina. Nije želio produljiti ugovor s Osječanima, koji ga je s prvoligašem s Drave vezao do ljeta 2023. Babić je na stolu imao ponudu Hajduka, činilo se da je sve dogovorio sa Splićanima i da samo čeka istek ugovora s “bijelo-plavima” kako bi bez odštete mogao otići.

Osijek je promptno reagirao i treneri u omladinskim kategorijama “bijelo-plavih” nisu ga više stavljali u igru. Babić je uredno trenirao, ali nije igrao. Igračev agent Jurica Vranješ to je tad kratko komentirao…

– Nema nikakve ljutnje na Osijek, svatko radi svoj posao, a ja poštujem želju svoga klijenta – rekao je Vranješ.

Došlo je do preokreta i Babić će ostati dio osječke priče. Odlučio je potpisati profesionalni ugovor s matičnim klubom do ljeta 2025.

– Sretan sam ovakvim raspletom situacije. Mislim da je san svakog dječaka koji se ozbiljno počeo baviti nogometom da jednog dana potpiše profi-ugovor s jednim od najboljih klubova u svojoj državi. Jako mi je drago što ću imati priliku pokazati sve što mogu i znam u bijelo-plavom dresu. U Gradskom vrtu sam sada već skoro tri godine, mislim da je ono najbolje i najljepše tek ispred mene. Na ovim pripremama ću nastojati ostaviti što bolji dojam i mogu reći da me baš veseli što ću trenirati i igrati s našim prvotimcima – rekao je Babić.

– Čestitam roditeljima i njegovoj obitelji, ovo je za njih zasigurno poseban dan. I mi smo zadovoljni činjenicom da smo sve skupa riješili na način kako smo to i željeli jer je riječ o mladiću velikog potencijala. Zahvala svima koji su bili uključeni u ovu priču, posebno jer je došlo takvo vrijeme da nije nimalo lako dovesti mladog i talentiranog igrača, a postaje komplicirano i dovesti ga do seniorske momčadi. Zalaganjem svih nas u tomu smo uspjeli i Dominiku želim puno sreće u dokazivanju njegovih igračkih kvaliteta i nadam se da ćemo ponovno produžiti suradnju i da će duže vrijeme ostati kod nas. Njegov potpis nastavak je smjera kojim želimo ići, a u kojem još veći značaj želimo dati klupskoj školi nogometa kroz igrače koji će participirati u prvoj momčadi – kazao je sportski direktor Ivica Kulešević.

Odmah se, jasno, promijenio odnos uprave prema mladom igraču. Osijek je trenutačno na pripremama u Umagu, a Babić se našao na popisu od 34 imena. Kulešević je i najavio da će povesti veći broj igrača od uobičajenog.

Razloga je više. Htjelo se nagraditi neke mlađe igrače dodatnim radom s prvotimcima te prilikom da još više istaknu kandidaturu za stalno priključivanje A momčadi. Od mlađih igrača priključen je golman Franko Kolić, koji je na posudbi ove sezone u Vukovaru 1991, kao i Uwem Alexander, Domagoj Bukvić, Nail Omerović, Filip Živković te spomenuti Babić.

Hrvatski reprezentativni golman Ivica Ivušić (27) dobio je nekoliko slobodnih dana nakon osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu u Katru pa će naknadno doći u Umag.

U kadru je puno igrača i radi se na provjetravanju svlačionice. U Goricu su na posudbu do kraja sezone otišli Slavko Bralić, Kristian Fućak i Vinko Petković. Najviše interesa ima za uslge Ivušića, mađarskog veznjaka Laszla Kleinheislera (28), kojemu ugovor istječe na ljeto te za stasitog napadača i hrvatskog U-21 reprezentativca Diona Drenu Belju (20).

(24sata)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content