S pripremama za proljetni dio sezone počela i dva županijska nogometna prvoligaša iz općine Lukač

U nedjelju, 29. siječnja, nakon zimske stanke, ‘oživjeli’ su nogometni tereni u općini Lukač. S pripremama za proljetni nastavak počela su dva županijska prvoligaša, Lukač 05 i Dinamo iz Kapela Dvora.

Treneru Miroslavu Čoru na prvo okupljanje odazvali su se igrači koji su nosili igru u prvom dijelu sezone, koju su Lukačani kao povratnik u prvoligaško društvo okončali na odličnoj drugoj poziciji. Cilj kluba je ostati u vrhu i uključiti se u borbu za naslov prvaka. Iskusni igrački kadar temelj je takvih nada.

-Pokušat ćemo osvježiti igrački kadar s dva do tri nova igrača, čime bi dodatno ojačali konkurenciju – kratko je prokomentirao predsjednik kluba Zvonimir Novosel.

Miroslav Čor svojim igračima najavio je da prvih tjedana ‘loptu neće puno vidjeti’, već da ih očekuju uglavnom trkačke dionice.

U pripremnom razdoblju, u planu su tri treninga tjedno te pripremne utakmice vikendom. U nedjelju, 5. veljače planiran je susret s kadetima Virovitice, zatim u subotu, 11. veljače s četvrtoligašem Suhopoljem, 19. veljače s Bilogorom 1947. iz Špišić Bukovice i na kraju 25. veljače s milanovačkim Sokolom.

MILE GRDIĆ PREUZEO MOMČAD DINAMA

Isti dan, ali u kasnijem terminu, s pripremama na stadionu Kurija u Kapela Dvoru počeli su nogometaši Dinama. Nakon početnog uzleta u sam vrh, Dinamo je, zbog ozljeda i kartona, polusezonu završio na šestoj poziciji. U klubu su uvjereni da u nastavku natjecanja mogu napraviti nekoliko koraka prema vrhu tablice.

Na početku je sve pozdravio jedan od vodećih ljudi u klubu, Stipo Iličić.

-Cilj nam je da igramo kvalitetno i atraktivno što će i dalje privlačiti brojne gledatelje na naše utakmice. Takva će igra sigurno donijeti i rezultate. Svi igrači ostaju na okupu, a pokušat će se kadar osvježiti s ponekim igračkim iznenađenjem – naglasio je Iličić.

Tijekom zimske stanke momčad je preuzeo iskusni trener Mile Grdić, koji je odmah izveo igrače na teren. Upoznao ih je sa svojim principima rada, a zatim i odradio prvi trening.

Trener Grdić složio je plan pripremnih utakmica. Kreće se 5. veljače, kad u Kapela Dvoru gostuje Kalinovac, sedam dana kasnije dolazi Zdenka iz Velikih Zdenaca, 18. ili 19. veljače igra se s Bratstvom iz Gornjeg Bazja, dok će za kraj biti odigrane dvije utakmice s Malim Lošinjem i Suhopoljem.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content