U Našicama darivana prva beba rođena u 2023. godini

Prvorođena beba u 2023. godini je maleni Manuel rođen 2. siječnja 2023. godine u 09:08 sati, težak 3.180 grama i dug 52 centimetara. Čestitke, baš kao i prigodne poklone, danas su mu u Ured ravnatelja prigodno donijeli gradonačelnik Krešimir Kašuba te v.d. ravnatelja Opće županijske bolnice Našice Dino Vida.

S obzirom na mjere koje vladaju već duže razdoblje, a odnose se na zabranu posjeta, poklone su majki predale rukovoditeljica ginekološko – porođajnog odjela dr. Blaženka Žužanić Klapan te glavna sestra odjela Suzana Stojanović.

– Ovo je jedan od najljepših trenutaka u mom poslu – darivanje prvog djeteta rođenog u novoj godini. Radi se tradicionalnom darivanju, a Grad Našice ulaže znatna sredstva u pronatalitetnu politiku, sredstva koja povećavamo iz godine u godinu. Prilika je ovo da u svoje ime i u ime Grada čestitam roditeljima, a Našice, također, daruje svako novorođenče u iznosu od 3.000 kuna. Cilj nam je pratiti, odnosno pomagati roditeljima i djetetu tijekom njegovog odgoja. Tako Grad izdvaja velika sredstva za predškolski odgoj kako bi svi roditelji jednako plaćali za dijete koje pohađa vrtić, bio on gradski ili privatni. Također, djecu pomažemo i tijekom njihovog školovanja i kroz besplatne radne bilježnice te knjige, a, naravno, dijelimo i veliki broj stipendija krajem svake godine našim ponajboljim studentima– rekao je gradonačelnik Kašuba te je na kraju napomenuo kako Grad Našice godišnje izdvaja oko 200.000,00 kuna za donacije OŽB Našice, a bolnica je od velike važnosti kako za našički kraj tako i za cijelu Slavoniju.

O darivanju prve bebe kao i o aktivnostima u bolnici nekoliko riječi rekao je i Dino Vida, v.d. ravnatelja OŽB Našice.

– Prije svega bih čestitao roditeljima na prinovi kao i svim djelatnicima naše bolnice na dosadašnjem trudu i zalaganju te bih im poželio puno uspjeha u budućem radu i nadam se da ćemo u ovoj godini uspjeti povećati broj poroda. Također se zahvaljujem gradonačelniku Krešimiru Kašubi i Gradu te Osječko – baranjskoj županiji na izvrsnoj suradnji koja traje već dugi niz godina– zaključio je Vida.

Iako je godina završila s manjim brojem poroda, nadaju se boljoj situaciji u 2023. godini.

– Godinu smo završili s 369 poroda u kojima je rođeno 372 djece – rođeno je i troje blizanaca. U odnosu na prethodnu godinu bilježi se blagi pad novorođenih što je, nažalost, trend u cijeloj Hrvatskoj. Također bih rekla kako je bilo dosta poroda u 12 mjesecu i naše rodilište je trenutno puno, a nadamo se da će tako i ostati– izjavila je, doktorica Žužanić Klapan te se na kraju zahvalila gradonačelniku Kašubi iv.d. ravnatelju Dinu Vidi na poklonima za majku i novorođenče.

viber slika 2023 01 04 10 22 53 999 Custom

(www.icv.hr, nasice.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content