U Našicama održan tradicionalni gradonačelnikov prijem predstavnika vjerskih zajednica

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba danas (četvrtak) je upriličio tradicionalni svečani prijem predstavnika vjerskih zajednica koje djeluju na području grada. Ugostio je tako predstavnike Župe svetog Antuna Padovanskog Našice – župnika i gvardijana fra Tomislava Faletara i župnog vikara Vinka Brkovića, župnika Župe svetog Marka evanđeliste Markovac – Patrika Alatića, župnika Župe Gospe Fatimske Velimirovac – Pericu Matanovića i pastora Evanđeoske pentekostne Crkve – Zdravka Kleščika.

Na samom početku jedni drugima poželjeli su najljepše želje u ovoj kalendarskoj godini i izrazili želju za nastavkom dobre suradnje. Predstavnici su iznijeli svoje planove za daljnji rad i aktivnosti od kojih su neke već u tijeku, a gradonačelnik Kašuba obećao je pomoći u realizaciji istih, te u skladu s mogućnostima Grada.

Gvardijan Župe svetog Antuna Padovanskog Našice, fra Tomislav Faletar, gradonačelniku se zahvalio na prijemu istaknuvši kako im Grad uvijek izlazi ususret.

– Mi kao franjevci koji smo ovdje u Našicama najduže kao vjerska zajednica, izražavamo zahvalnost za odličnu suradnju s Gradom i gradonačelnikom Kašubom i nadamo se da će tako ostati i nadalje. Iako sam nedavno došao u Našice, već vidim kolika je povezanost svećenika franjevaca sa svim društvenim manifestacijama u gradu što je zapravo i normalno, čak i poželjno, da budemo prisutni u većini toga, posebno u onim društvenim stvarima koje okupljaju velik broj Našičana. Posebno želimo zahvaliti svim ljudima dobre volje koji nas podržavaju u svemu onome dobrom što činimo, Grad se brine za materijalno i socijalno, a mi smo oni koji se brinu za duhovne stvarnosti i potrebe naših vjernika – rekao je fra Tomislav Faletar.

Zdravko Kleščik, pastor Evanđeoske pentekostne Crkve istaknuo je dugogodišnju suradnju s Gradom kao ključnu za njihov rad i djelovanje.

– Već tradicionalno održan je prijem kod gradonačelnika za predstavnike vjerskih zajednica, a kako sam pastor već 40 godina, mnogi su prijemi iza mene i na tome doista zahvaljujem. Jedni druge uvažavamo i blagoslivljamo, naša suradnja s Gradom je vrlo dobra i kada imamo potrebu, obratimo se Gradu i dobijemo pomoć u skladu s njihovim mogućnostima. Uvijek ih zovemo kada imamo neke značajne datume da i oni budu nazočni našim bogosluženjima. Hvala Bogu za Našice i za zajedništvo koje imamo na razini duhovne i gradske vlasti – dodao je pastor Kleščik.

Foto 3 2

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je kako su vjerske zajednice jako važne za građane i uvijek imaju izvrsnu suradnju s njima.

– Velika mi je čast provoditi ovaj tradicionalni prijem za predstavnike vjerskih zajednica i važno je istaknuti da su Našice jedna nedjeljiva cjelina s vjerskim zajednicama, to je kulturno, povijesno i tradicionalno, a naglasit ću i kako franjevci dolaze u Našice već u drugoj polovini 13. stoljeća. Istaknut ću i izvrsnu suradnju s našim župnicima koji sudjeluju u nizu događanja na području grada – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

(www.icv.hr, eš, nasice.hr, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content